{ "title": "Bezelyeli Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/bezelyeli-tavuk(3).jpg", "date": "19.01.2024 09:51:15", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Bezelyeli tavuk, bezelye artık yaz kış bulabildiğimiz sebzelerden biridir. Tavuk etini farklı bir şekilde tüketmeyi isterseniz, bu tarifi denemenizi öneririz. Yemeğinizi yaparken tavuğun göğüs etini ya da but etini kullanabilirsiniz. Kışın yaparsanız bezelyeyi dondurulmuş, konserve olarak alabilirsiniz. Ancak en güzel lezzeti yazın taze bezelye ile alabilirsiniz. Hatta yemeğinizin içine taze bezelyenin kabuklarından bir miktarda ayıklayarak koyabilirsiniz. Bu kolay yemeği hep birlikte yapmaya başlayalım. İnanın hiç zorlanmadan akşama yetiştireceksiniz. Bu arada pirinci de kabartmayı unutmayın. Bezelyeli tavuk en güzel pilavla ikram edilebilir. Hepinize kolay gelsin.

Bezelyeli tavuk için gerekli malzemeler
Bezelyeli tavuk nasıl yapılır?

Önce bezelyeleri güzelce ayıklayın. Bol suyla yıkayın ve kevgirde beklesin. Bu arada ayıkladığınız kuru soğan ve yeşil biberi tencerenin içine ince yemeklik doğrayın. Havucu da halka şeklinde doğrayarak içine atın. Bunları sızma zeytinyağı ile kavurmaya başlayın. Bu arada tavuk incikler iriyse bunları biraz küçültün. İri kuşbaşı şeklinde olabilir. Tencerede kavrulan malzemenin içine bunları da ilave edin. Hemen tuzunu ve karabiberini de ilave edin. Bu şekilde tavuk eti daha lezzetli olur. Kavurma işlemi bitince içine domates salçasını koyun. Salçayla birlikte malzemeleri özdeşleştirince, içine yemeklik doğradığınız, kabukları da soyulmuş domatesleri atın. Yemeğin iç malzemesi bu şekilde 5 dakika kadar orta ateşte pişsin.

Daha sonra ayıklanmış bezelyeleri içine ilave edebilirsiniz. Yemeğin içine kaynar su ilave etmelisiniz. Bezelyeleri 1 parmak kadar geçecek şekilde su ilave edebilirsiniz. Tenceredeki bezelyeli tavuk kısık ateşte bu şekilde pişmeye devam etsin. Yaklaşık 25-30 dakikada yemeğiniz pişmiş olur. Ocağı kapattıktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotunu serpin. Bezelyeli tavuk yemeğini yanında pilavla birlikte sıcak olarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }