{ "title": "Bisküvili Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/biskuvili-tavuk-gogsu(1).jpg", "date": "19.01.2024 08:44:04", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Bisküvili Tavuk göğsü, sütle hazırlanmış olan tatlılar herkes tarafından en çok tercih edilen tatlı çeşididir. Özellikle çocukların severek ve beğenerek yediği sütlü tatlıların başında gelmektedir. Bisküvi ile daha çok lezzet katılan tavuk göğsü yetişkinler tarafından da sevilerek yenen tatlı çeşididir. Sütle hazırlanan tavuk göğsü diğer tatlılara oranla daha hafif ve kalori oranı biraz daha düşüktür. Yapımı hem pratik bir o kadar da lezzetli olmaktadır. Evinize gelen konuklarınıza ya da ailenize bisküvili tavuk göğsü hazırlayarak sürpriz yapabilirsiniz. Hanımlar çoğunlukla altın günlerinde ya da toplantılarda, okul eğlencelerinde en sık olarak yapılan sütlü tatlılardan birisidir. Kakaolu bisküvi yerine farklı lezzette olan her türlü bisküviyle bu tatlıyı yapmak mümkündür. Çünkü farklı tatlar tavuk göğsünüzün daha lezzetli olmasına katkı sağlamaktadır. Genellikle tavuk göğsünün içerine gerçek tavuk eti konuyor, bu nedenle yalancı tavuk göğsü çok daha lezzetlidir. İsterseniz tavuk göğsünü sade yapabileceğiniz gibi, aynı zamanda bisküvi eklenerek de yapılabilmektedir. Çünkü bisküvi tavuk göğsüne çok ayrı bir tat katmaktadır. Hazırladığınız bisküvili tavuk göğsünü buzdolabında muhafaza ederek aniden gelen misafirlerinize çayın yanında ikram edebilirsiniz. Ayrıca ramazan ayında yemekten sonra şerbetli tatlı tüketmek yerine sütlü tatlıları yemek sağlık açısından daha faydalıdır. Eğer çocuklarınız sütlü tatlıları seviyorsa, bu muhteşem lezzeti sizde denemelisiniz.

Bisküvili Tavuk Göğsü İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Bisküvili Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

İlk önce tencerenin içerisine sütü, toz şekeri, unu ve vanilyayı ekleyerek çırpalım. Süt soğuk haldeyken unu içerisinde çözmek çok daha kolay olur. Daha sonra ocağın altını yakalım ve tencereyi üzerine alalım, kaynayıncaya kadar karıştıralım. Tavuk göğsü kaynayınca ocağın altını kapatalım ve tereyağını içine ilave ederek karıştıralım. Bu arada kakaolu bisküvileri rondodan geçirerek inceltelim ve yarısını borcam kabın içerisine serpelim. Daha sonra tavuk göğsünü dikkatlice kabın içerisine dökelim. Tatlının en üstüne kalan kakaolu bisküviyi serpelim. Tatlının üzerinin kabuk tutmaması için kakaolu bisküviyi servis tabağına aldıktan sonra üzerine dökelim. Bu şekilde yapıldığı zaman bisküvinin nemlenmesini de engellemiş olursunuz. Tavuk göğsünü yerken bisküvi daha çıtır bir kıvamda olur.

Afiyet olsun.
" } ] }