{ "title": "Bütün Tavuk Haşlama", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/butun-tavuk-haslama.jpg", "date": "18.01.2024 22:19:04", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Bütün tavuk haşlama, birçok yönden size fayda sağlayacak bir pişirme şeklidir. Günümüzde kullanılan yetiştirme yöntemlerine bağlı olarak tavukların büyüklüğü, etinin sertliği ya da etinin tadı gibi olguların değiştiğini görmekteyiz. Organik bir tavuk ortalama 81 günde kesilirken, çiftlik tavuğu 45 günde kesilmektedir. Bunu neden söylüyorum, pişirdiğiniz bütün tavuğun tadını ve kokusunu etkileyecektir. Ayrıca doğal olmayan yollarla yetişen tavuklar nesillerin hormon dengesini de etkileyecektir. Köylerde misafirliğe gittiğimizde ev sahibi hemen bir tavuk keser ve haşlardı. Ne güzel kokardı doğal tavuk ayrıca yanında. Muhteşem bir lezzet. Bütün tavuk haşlamak çok da karmaşık bir olay değildir. Eğer kendiniz kesip pişirecekseniz tüylerini iyi ayıklamanız gerekecektir. Ama çok büyük ihtimalle hazır bir bütün tavuk haşlaması yapacaksınız. Şimdi tavuğumuzu nasıl pişireceğiz bakalım.

Tavuk haşlama için malzemeler
Bütün Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuğun üzerinde tüy var mı bakıyoruz. Varsa ocakta tütsülüyoruz. Tütsüleme işlemi bittikten sonra tavuğu tencereye yerleştiriyoruz. Üzerine tavuğu çok geçmeyecek kadar su ilave ediyoruz. Havuçları jülyen kesip tencereye atıyoruz. Patatesleri de elma dilim kesip atıyoruz. Yalnız dilimler biraz büyük olursa çok dağılmadan haşlanabilir. En yine elma dilim doğradığımız soğanı ve defne yaprakların atıyoruz. Tuz ve biraz karabiber ilave ettikten sonra tenceremizi kapatıyoruz ve 45 dk pişiriyoruz. 45 dk sonunda tavuğumuz hazır hale geldi. Şimdi haşlama suyumuza bir de pilav yaparsak, muhteşem ikiliyi tamamlamış olacağız. Bütün tavuk haşlama kemiklerinin de vitaminlerini aldığımız için daha sağlıklı olmaktadır. Haşlanmış tavuğu sadece böyle yemek zorunda değiliz. İsterseniz komple kemiklerinden ayırıp küçük parçalara ayırabilirsiniz. Daha sonra bu parçaları lavaşın içerisine soğan, marul, domates ve kekikte ilave ederek dürüm yapabilirsiniz. Bunun dışında aynı ufak parçaları Çerkez tavuğu yapımında kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }