{ "title": "Bütün Tavuk Haşlama", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/butun-tavuk-haslama.jpg", "date": "18.01.2024 22:19:04", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Bütün tavuk haşlama, birçok yönden size fayda sağlayacak bir pişirme şeklidir. Günümüzde kullanılan yetiştirme yöntemlerine bağlı olarak tavukların büyüklüğü, etinin sertliği ya da etinin tadı gibi olguların değiştiğini görmekteyiz. Organik bir tavuk ortalama 81 günde kesilirken, çiftlik tavuğu 45 günde kesilmektedir. Bunu neden söylüyorum, pişirdiğiniz bütün tavuğun tadını ve kokusunu etkileyecektir. Ayrıca doğal olmayan yollarla yetişen tavuklar nesillerin hormon dengesini de etkileyecektir. Köylerde misafirliğe gittiğimizde ev sahibi hemen bir tavuk keser ve haşlardı. Ne güzel kokardı doğal tavuk ayrıca yanında. Muhteşem bir lezzet. Bütün tavuk haşlamak çok da karmaşık bir olay değildir. Eğer kendiniz kesip pişirecekseniz tüylerini iyi ayıklamanız gerekecektir. Ama çok büyük ihtimalle hazır bir bütün tavuk haşlaması yapacaksınız. Şimdi tavuğumuzu nasıl pişireceğiz bakalım.