{ "title": "Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/butun-tavuk-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 18:18:09", "author": "Özlem Ercan", "article": [ { "article": "Bütün tavuk nasıl pişirilir, sorusunun en güzel yanıtı tabi ki kızartma şeklidir. Tavuk, çoğu yemeklere ayrı tatlar verirken kendine başına da oldukça besleyici ve güzel bir tada sahip beyaz ettir. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar tarafından oldukça sevilmekle birlikte besin değeri yüksek olduğundan dolayı gelişim için oldukça önemli rol oynar. Farklı şekillerde pişirilen tavuk her zaman farklı lezzet ve farklı besin değeri içerir. Çünkü tavuk eti de doğru bir şekilde pişirilmediği taktirde vitamin almak yerine kanserojen içererek daha kötü bir hal alabilmektedir. Tavuğun en güzel pişmiş hali genellikle herkes tarafından bilinen ve oldukça çok sevilen bütün olarak pişirilmiş halidir. Pişirilmiş tüm tavuğun yemesinin bir o kadar lezzetli olmasının yanı sıra diğer bir avantajı da afiyetle yenildikten hemen sonra kemiğiyle lades eğlencesini yakalamak en güzel sonlarından biri olmasıdır. Gelin birlikte hem çok lezzetli hem de oldukça daha sağlıklı bütün tavuk pişirelim.

Bütün tavuk için gerekli malzemeler
Bütün tavuk nasıl yapılır?

Bütün tavuk öncelikle iyice temiz bir şekilde içi ve dışı detaylı bir şekilde yıkanır. Daha sonra geniş bir kaba alınarak yarım saat kadar dinlenmeye alınır ve sosu hazırlamaya başlanır. Öncelikle küçük derin bir kaba domates ve biber salçası alınır ve hemen ardından zeytinyağı, karabiber, biberiye, tereyağı, yaprak biber, kekik, tuz atılarak iyice karıştırılır. Daha sonra küçük küçük doğranmış olan sarımsaklar ilave edilir. İyice harmanlanır ve dinlenmiş olan bütün tavuğun üzerine, içine ve kanat altlarına kadar iyice tavuk soslanır. Üzerine limon sıkılır. Patates ve havuç da küp-küp doğranmış olarak fırın torbasına atılır ve ardından tavuk fırın torbasına katılarak iyice çalkalamak koşuluyla her yerine sosların karışması için dağıtılır. Ağzı özel kilit olan aparatı ile bağlanarak fırın tepsisi üzerine katılır ve 180 derecede önceden ısıtılmış olan fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirildikten sonra güzelce servis tabaklarında yerini alır.

Not: İçerisine katılan patates ve havuç tavuğun aromasını arttırmak için katılırsa oldukça daha lezzetli sonuçlar alınabilir. Üzerine sıkılan limon daha güzel kızarmasını ve içerideki kokuyu almaya yardımcı olacaktır. Marketlerde veya alışveriş merkezlerinde kolaylıkla bulabileceğiniz fırın torbalarını kullanmanız her zaman için en iyi kızarma ve sağlıklı bir şekilde pişmesini sağlayan en önemli etkiler arasında yer alır. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }