{ "title": "Çerkez Tavuğu", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/cerkez-tavugu.jpg", "date": "22.01.2024 01:44:18", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Çerkez tavuğu, yöresel tariflerden biridir. Özellikle düğünlerde, özel günlerde her zaman tercih edilir. Bunu yemek olarak, meze ve salata olarak ikram edebilirsiniz. Yöresel tariflerde tavuk eti elle dövülerek yapılır. Ancak günümüzde teknolojiden yararlanan ev hanımları da oldukça fazladır. Malzemelerin karıştırılması ve ezilmesi için karıştırıcı kullanılıyor. Çerkez tavuğu genellikle tavuk göğsüyle hazırlanır. Ancak bizim yaptığımız gibi tavuk göğsünü ve tavuk budunu birlikte kullanırsanız, daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Ancak seçimi size bırakalım yine de. Hatta malzemelere biraz yoğurtta ilave edebilirsiniz. Bu lezzetli özel tarifi birlikte hazırlamaya başlayabiliriz. Herkese kolay olsun.

Çerkez tavuğu için gerekli malzemeler
Üzerine koymak için
Çerkez tavuğu nasıl yapılır?

Önce uygun bir tencereye tavuk göğsünü ve tavuk budunu koyun. Buna suyu, kuru soğanı ayıklayıp bütün olarak ilave edin. Etler iyice yumuşayıncaya kadar ocakta pişirin. Ortalama olarak kaynadıktan sonra yarım saatte pişmiş olur. Daha sonra tavuk etlerini bir kevgirin içine alın. Burada derisini ve kemiklerini ayırın. Etleri küçük parçalara bölerek bir kâseye alın.

Daha sonra başka bir kâsenin içine dövülmüş iç cevizleri koyun. Bayat ekmek dilimlerini tavuğun haşlanan suyuyla ıslatın. Bunu da tavukların içine koyun. İçine rendelediğiniz sarımsakları, tuzu ve diğer baharatları da ilave edin. Bunların hepsini blenderden geçirin. İçine tavuk suyundan yavaş yavaş koyarak boza kıvamını yakalayın.

Şimdi küçük parçalara ayırdığınız tavuk etlerini bu karışımın yarısıyla birlikte harmanlayın. Güzel bir sunum tabağına alın. Üstüne ayırdığınız sosu kaşıkla gezdirin. Üzerine sıvı yağda kızdırdığınız toz kırmızı biberi de döktünüz mü, çerkez tavuğu hazır olacak. Yemek masasının baş köşesine çerkez tavuğunu koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }