{ "title": "Çerkez Tavuğu", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/cerkez-tavugu.jpg", "date": "22.01.2024 01:44:18", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Çerkez tavuğu, yöresel tariflerden biridir. Özellikle düğünlerde, özel günlerde her zaman tercih edilir. Bunu yemek olarak, meze ve salata olarak ikram edebilirsiniz. Yöresel tariflerde tavuk eti elle dövülerek yapılır. Ancak günümüzde teknolojiden yararlanan ev hanımları da oldukça fazladır. Malzemelerin karıştırılması ve ezilmesi için karıştırıcı kullanılıyor. Çerkez tavuğu genellikle tavuk göğsüyle hazırlanır. Ancak bizim yaptığımız gibi tavuk göğsünü ve tavuk budunu birlikte kullanırsanız, daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Ancak seçimi size bırakalım yine de. Hatta malzemelere biraz yoğurtta ilave edebilirsiniz. Bu lezzetli özel tarifi birlikte hazırlamaya başlayabiliriz. Herkese kolay olsun.