{ "title": "Düdüklüde Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/duduklude-tavuk.jpg", "date": "19.01.2024 20:15:45", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Düdüklüde tavuk, herkesin bildiği gibi düdüklü tencere besinlerin daha kısa sürede pişmesini sağlar. Aynı zamanda besinlerin kendi suyuyla yağıyla pişmesini sağladığı için, bu şekilde pişirilen yemeklerde daha lezzetli olur. Düdüklüde tavuk daha önce hiç pişirmediyseniz, mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Gerçekten tavuk düdüklüde adeta kebap gibi pişiyor. Tavuğun gerçek lezzetini bu şekilde alabiliyorsunuz. Üstelik yemeğiniz çok kısa sürede hazırlanıyor. Yemek zamanına az kaldı diyerek telaş etmeyin, vereceğimiz düdüklüde tavuk tarifini hemen hazırlayabilirsiniz. Bir yandan da pilavınızı pişirin. Sevdiklerinize güzel bir lezzet sunun. Herkese kolay gelsin.

Düdüklüde tavuk için gerekli malzemeler
Sos malzemeleri
Düdüklüde tavuk nasıl yapılır?

Önce sos malzemeleri olan baharatları, limon suyunu, toz şekeri, yoğurt ve zeytinyağını iyice çırparak karıştırın. Tavuk pirzolalarının derilerini ayıklayın. Bunları hazırladığınız sosun içine koyun ve hepsini sosla bulayın. Kaseyi bu şekilde buzdolabına koyarak, en az 2 saat dinlenmesini sağlayın.

Tavuklar yeterince dinlenince bunları düdüklü tencerenin içine yerleştirin. Üzerlerine ayıkladığınız sarımsakları ve soğanı kesmeden bütün olarak koyun. İçine 1 çay bardağı suyu da ilave ederek, düdüklü tencerenin ağzını kapatın. Ocağa alarak buharı çıkmaya başlayınca, ateşi kısın ve pişmeye devam etsin. Yaklaşık olarak kısık ateşte en fazla 45 dakika içinde düdüklüde tavuk pişmiş olur. Daha sonra düdüklünün basıncı düştüğünde, uygun şekilde buhar çıkışı ayarlanarak düdüklünün kapağı açılır. İçinde pişen tavuk etleri kevgirle alınarak, tavanın içinde önlü arkalı hafifçe kızartılır. Biraz tavanın içine zeytinyağı koymayı ihmal etmeyin. Bu şekilde tavukları pişmesi için değil, sadece etlerin toparlanması ve daha lezzetli olması için yapıyoruz. Dilerseniz bu aşamayı atlayabilirsiniz. Düdüklüde tavuk yemeğini sıcak olarak pilav eşliğinde sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Bu tariften alacağınız lezzet size kebabı hatırlatacaktır. Kısa sürede hazırlandığı için düdüklüde tavuk yemeğini sıkça yapacağınızı düşünüyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }