{ "title": "Et Tavuğu", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/et-tavugu.jpg", "date": "20.01.2024 12:04:44", "author": "durdene yurtseven", "article": [ { "article": "
Et tavuğu, günümüzde çok yaygın olan bir üretimdir. Gerek doğal yollarla gerek çiftliklerde gerekse fabrikalar kurularak üretim yapılmaktadır. Tüketimin çok olması ve buna cevap verebilmek için kısa sürede üretim ve bunun çareleri aranmıştır. Bu durum üreticiyi çareler aramaya yöneltmiştir. Kısa zamanda üretilen et tavukları ortaya çıkmıştır.

Et tavuğu sağlığımızı nasıl etkiler

Fenni yollarla kimi zaman doğal yollarla yetiştirilen et tavukları marketlerin raflarında yerini almıştır. Pek çok üretim sağlığımızı tehdit etmektedir. Çünkü üretime aykırı olarak yetiştirilmektedir. Verilen ilaçlar sağlığımızı tehdit etmektedir. Helal sertifika alan ürünlerde vardır. Kısa zamanda üretilen et tavukları kısa zamanda büyütülerek üretime sunulmaktadır. Pek çok hastalıklara yol açtığı bilinmektedir. Et tavuğunu alırken güvenilir olmasına ve imal yerine, tarihine dikkat etmek gerekir.

Et tavuğu kaç günde yetişir

Kırk günde veya bir ayda yetişen tavuklar vardır. Lakin en çok tercih edilen, Fransız kökenli bir tavuk cinsidir. Et gelişimi ve et lezzetindeki aroması ile organik et sektörünün tercihi olmuştur. Doğal et tavukçuluğunda ortalama yüz günde yetişen ve kesime gelen bir cins et tavuğudur. Oldukca zahmetli olan bu üretim sektörü daha ucuz ve çabuk halka ulaşan üretimi tercih edilsede, tüketici bilinçlenmiştir. Bu durum üretici firmalarını harekete geçirmiştir. Daha sağlıklı üretim başlamıştır. Birçok yerde üretilen et tavukları halkımızın geçim kaynaklarından olmuştur.

Et tavuğu nedir?

Et tavuğu adı üzerinde sadece eti için yetiştirilmekte. Yumurtası için olan üretim farklıdır. Et tavuğu bakım yerlerinde özel yemlerle ve ilaçlar ile bakılmaktadır. Kesime gelen tavuklar hızla kesime gitmektedir. Fabrikalarda kesimi yapılıp, soğuk ortamlarda şoklanıp, paketlenip, marketlere dağıtılmaktadır. Uzun ömürlü olması için tedbir alınmaktadır. Soğuk yerlerde muhafaza edilmektedir. Stersek bizlerde uygun yerlerde bakım yaparak kendimiz yetiştirebiliriz.
" } ] }