{ "title": "Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/firin-posetinde-sebzeli-tavuk(1).jpg", "date": "20.01.2024 04:00:33", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Fırın poşetinde sebzeli tavuk, fırın poşetinde sebzeli tavuk oldukça lezzetli ve pratik olan tariflerindendir. Fırın poşetinin kullanılıyor olması da daha kolay ve pratiklik sunuyor. Fırın poşetinde yapıldığı için çok daha iyi pişiyor. Fakat buharda pişmiş gibi bir lezzet sunuyor. Kızarmış severler pişmeye yakın poşeti açarak hafif kızarmasını sağlayabilir. Küçük çocuklar için ise poşette buharda pişmiş lezzet elde edilerek gönül rahatlığı ile sunulabilir. Çok kolay ve lezzetli olan bu yemek hanımların oldukça sevdiği tariflerdendir. Hem lezzetli hem kolay olan bu tarif sık sık evlerimizde pişirilir ve pilav eşliğinde servis edilir. Bulgur veya pirinç pilavı ile servis edilebilir. Bazen sade makarna ile de servis edilebilir. Damak tadına göre istenilen sebzeler eklenebilir. Bayanlar sıklıkla bu yemeği yapar, çünkü kısa sürede hazırlanıyor ve hiç bulaşık çıkarmıyor denilebilir. Fırın yemekleri genelde tepsiyi yakmaya ve çok zor temizlenmesine sebep olur. Fakat fırın poşetinde bunun önüne geçerek daha kolaylık sağlayacaksınız. Şimdi bu güzel tarifimizin yapılışına bakalım.

Fırın poşetinde sebzeli tavuk yapımı için gerekli malzemeler
Fırın poşetinde sebzeli tavuk nasıl yapılır?

Fırın poşetinde sebzeli tavuk yapımı için ilk olarak tüm sebzeler yıkanır. Tüm malzemeler bir kaba alınır. Patatesler mümkünse çok küçük patateslerden olursa direk bütün kullanılabilir. Yoksa iki üç parçaya bölünür. Soğanlar ve sarımsaklar bütün kullanılır. Fakat soğanlara bıçak ile bir çizik atılır ki içleri iyi pişsin. Karnabaharlar küçük parçalarına ayrılır. Üzerine tavuklar eklenir ve tüm malzeme karıştırılır. Bir paket tavuk baharatı eklenir. Baharat içerisinde tuz olduğu için tuz atmayabilirsiniz. Ardından salça ve sıvı yağ bir kâseye alınıp bir çay bardağı su ile çırpılır. Fırın poşetine çok az un serpilir ve her tarafına dağıtılır. Malzemeler içerisine eklenir, üç küçük delik açılır. Sosu eklenir ve iyice poşet çalkalanarak sos yedirilir. Ardından ağzı kapatılır. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir ve poşet içine konulur. Fırın iki yüz dereceye ayarlanarak yemek bir saat kadar pişirilir. İsteğe bağlı olarak kızarmış istiyorsanız poşetin sonuna doğru üstü kesilir ve kızarması sağlanır. Ardından fırından çıkarılarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }