{ "title": "Fırında Beşamel Soslu Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/firinda-besamel-soslu-tavuk(1).jpg", "date": "20.01.2024 12:14:53", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Fırında beşamel soslu tavuk, tavuk eti hemen her eve en fazla giren protein kaynaklarından biridir. Genellikle ızgara, kızartma, haşlama gibi pişirme usulleriyle pişirdiğiniz tavuğu fırında beşamel sosla pişirmeyi mutlaka denemelisiniz. Özellikle tavuk göğsünü bu şekilde daha lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz. Akşam yemeğinde yanında pilavla birlikte harika bir menü hazırlayabilirsiniz. Beşamel sos tavuğa yakışan soslardan biridir. Denemenizi tavsiye ederiz. Dilerseniz tarifimizi hep beraber hazırlamaya başlayalım. Herkese kolay gelsin.

Fırında beşamel soslu tavuk için gerekli malzemeler
Beşamel sos malzemeleri
Fırında beşamel soslu tavuk nasıl yapılır?

Önce tavuk göğsünü istediğiniz büyüklükte doğrayın. Tercihen kuşbaşı olabilir. Bunun hafifçe tuzlayarak yağsız tavada çevirin. Daha sonra dikdörtgen bir borcamın içine yayın. İsterseniz tavuk göğsü haşlayarak da yapabilirsiniz. Ancak böyle daha lezzetli olacaktır. Tavuğun tadı içine hapsedildiğinden, piştiğinde tadına doyamazsınız. Tavuk etini karabiberle birlikte harmanlayın.

Bu arada beşamel sosu pişirmeye başlayalım. Tavanın içinde tereyağını eritelim. İçine unu biraz kavuralım. Buna sütü azar azar ilave ederek sürekli karıştırmaya devam edelim. Tuzu da koyarak, beşamel sos kaynayınca ocaktan alalım. Eğer beşamel sos çok koyu olursa içine biraz daha süt ilave edebilirsiniz. Rendelenmiş kaşar peynirinin bir kısmını beşamel sosla karıştıralım. Bunu borcamın içindeki tavuğun üzerine yayalım. Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtalım. Borcamı içine koyarak, tavuğun pişmesini sağlayalım. En son fırından almadan önce üzerine kalan kaşar peyniri rendesini yayalım. Fırında peynirler eriyip, kızarıncaya kadar tutalım. Daha sonra fırında beşamel soslu tavuk sıcak olarak sevdiklerinize ikram edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }