{ "title": "Fırında Bütün Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/firinda-butun-tavuk(2).jpg", "date": "19.01.2024 20:14:39", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Fırında Bütün Tavuk, Fırında tavuk belki de bütün dünya sofra ve mutfaklarının en temel yemekleri arasında yer almaktadır. Bugün sizlere fırında bütün tavuk tarifi vereceğiz ama fırında bütün tavuk tarifine geçmeden önce biraz püf noktalarından bahsederek tarife geçelim. Tavuk cinsine göre değişmekte olsa de pişirilme süresi önceden ısıtılan fırında kilo başına göre yaklaşık bir ya da bir buçuk saat arasındadır. Öncelikle fırını maksimum sıcaklığına getirerek yaklaşık 15 dakika sonra dereceyi 190 getirip ve son olarak on dakikayı maksimum dereceyle tamamlamak oldukça mükemmel sonuçlar vermektedir. Derili kısmından dolayı tavuk lezzeti içine çekemez bu yüzden derisi kısmından bir delik açarak baharat veya tuzla elinizi açmış olduğunuz delikten içeri doğru sokarak tavuğa masaj yaparak yedirebilirsiniz. Bu işlemi yumuşak bir tereyağı ve baharatla yapmak oldukça güzel sonuç vermektedir. Bütün tavuğu fırınlarken altına aromatik sebzeler yerleştirdiğinizde tavuğun lezzeti ile hazırlayacağınız sos için oldukça büyük katkı sağlarsınız. (Pırasa, arpacık soğan, kereviz sapı, havuç veya sarımsak aromatik sebzelere örnektir.)