{ "title": "Fırında Çıtır Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/firinda-citir-tavuk.jpg", "date": "21.01.2024 12:00:13", "author": "Ferhan çiçekler", "article": [ { "article": "
Fırında çıtır tavuk, üzerine sevilen bir tarifi sizlerle paylaşacağım. Tavuk sevilen ve çokça çeşitlemesi olan bir yemek türüdür. Aynı zamanda protein olarak güçlü bir besin türüdür. Ekonomik ve pratik aynı zamanda lezzetli bir çeşit olarak tercih edilir. Tavuğun besin değeri tavuğun tazeliği, beslenme koşulları ve kesim koşullarına bağlıdır. Alışverişlerimizde mümkün olduğu kadar bunlara dikkat etmemiz gerekir. Tavuğun göğüs eti daha az yağlı olduğu için daha sağlıklıdır. Fakat tavuğun budu da lezzet olarak daha zengindir. Dolayısıyla göğüs etiyle yapılan tavuk yemeklerinde daha fazla baharat ile tadının zenginleştirilmesi önerilir. Bu tarifi keyifle yiyeceğinizi düşünüyorum.

Fırında Çıtır Tavuk Tarifi Malzemeleri
Fırında Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?

6 adet fırına girecek cam kâsenin içerisine milföy hamurlarını kabın şeklini alacak gibi güzelce yerleştiriniz. Hamurun, kâsenin dış kenarlarına taşan kısmını bir bıçak yardımıyla düzgünce kesip çıkartınız. Kâsenin dip kısmında çatalla delikler açınız. Daha sonra içerisin dolduracağımızdan, kâsenin zemin kısmını delmeniz hamurun pişerken kabarıp yükselmesini engelleyecektir. Fırına koyup 170 C'de hamurlar sararana kadar pişiriniz. Dikkat edilecek şey, hamurlar pembeleşmeden önce çıkartılmalıdır. Çünkü daha sonra içleri doldurulup tekrar fırına konulacaktır. Hamurları, cam kaplardan ayırıp soğumasını sağlayınız.

Daha sonra, tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayınız. Tuz, karabiber, zerdeçal, kekiği karıştırıp, tavuk parçalarını bu baharat karışımıyla güzelce harmanlayınız. Tavukların tüm baharatları özümsemesini sağlayınız. Baharatlanan tavuk parçalarını galeta unu ile kaplayınız. Bir tepsiye yayıp fırında pembe renge gelene kadar kızarmasını sağlayınız.

Kaşar peyniri rendeleyiniz. Fırından çıkarttığınız tavuk göğüslerini daha önce yarı pişirdiğimiz hamur kaselerinin içine doldurup üzerlerine rende kaşar peynir ile kapatınız. Hazırladığınız hamur kaselerini fırın tepsisine diziniz. 170 C'de fırında kaşar peynirler eriyip kızarana kadar fırınlanmalıdır. Fırından çıkarttığımız yemeğimizi servis tabağına dizip, sıcak servis yapınız.

Afiyet Olsun.
" } ] }