{ "title": "Fırında Izgara Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/firinda-izgara-tavuk(1).jpg", "date": "19.01.2024 00:05:43", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Fırında ızgara tavuk, Yemeği tavuk etinin her parçasından rahatlıkla yapılabilecek bir yemektir. Ama her nedense herkes baget butları kanatları tercih eder. Tavuk eti maliyetinin her aileye uymasından ötürü misafir yemeklerinde en çok tercih edilen beyaz ettir. Hem görsel güzelliği hem de ucuz maliyetli olması onu en çok tercih ettiren olmuştur. Beyaz etler içerisinde protein değeri yüksek olduğundan doyurucu özelliği de yüksektir. Aynı zamanda tavuk eti pişirimi kolay ve zahmetsiz bir ettir.

Her ne eti olursa olsun marine edilmiş olan et her zaman pişirimi kolay ve yemesi lezzetli ettir. Tavuk etinin marinesi de evdeki baharat ve gereçler rahatlıkla yapıldığından yine tercih edilmesi sebeplerindendir. Gelelim yemeğimize, yemeğimiz ev hanımlarının severek yaptığı aile bireylerinin de severek yediği bir yemektir.

Malzemeleri
Fırında ızgara tavuğun nasıl yapılır?

Fırında tavuk ızgara da, en önemli ayrıntı yoğurt salça ve baharatlarla yaptığınız karışım ile iyice tavukların üzerine yedirilmesidir. Bu harcı hazırlamak için malzemelerimizi bir kâse içerisine salça yoğurt, karabiber, pul biber, tuz ve tavuk harcını ekleyip karışıp özleşinceye kadar bir kaşık yardımı ile karıştırılmasıdır. Karışım hazırlandıktan sonra tavuklar karışımın içerisine batırılarak iyice üzerine alması sağlanır. Bu işlem her tavuk parçası için yapılmalıdır. Diğer taraftan patateslerimizi elma dilim şeklinde doğranmalı ve yeşil biberlerimizin başları kesilerek uzun ince iki parçaya ayırmalısınız. Eğer biberlerin boyu çok uzun ise boydan da ikiye bölünüz. Soğanımızı da halkalar halinde koyabilir veya küçük soğanlardan soyup tüm tüm hazırlamalısınız. Fırın tepsimizi önceden sıvı yağ ile iyice bulayalım ve içerisine tavuk bagetlerimizi yerleştiririz. Fırın tepsisinde kalan boşluklara patateslerimizi ve tüm soğanlarımızı yerleştiririz. En son olarak da biberlerimizi yerleştiririz. Bu arada kasemizi içerisinde kalan harcı yemeğimizin sebzeleri üzerine dengeli bir şekilde dökebilirsiniz tavuğun lezzeti onlara da geçer ve daha güzel olur. Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza yerleştiririz ve ortalama kırk dakika pişmesini bekleriz artık yemeğimiz hazırdır. İsterseniz yanına nohutlu pirinç pilavı yaparak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }