{ "title": "Fırında Kremalı Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/firinda-kremali-tavuk(2).jpg", "date": "20.01.2024 17:02:36", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Fırında Kremalı Tavuk, Farklı ve güzel bir lezzet olduğu için denenmesi gerektiğini düşünüyorum. Misafirleriniz içinde güzel bir yemek olabilir. Lezzet yönünden de oldukça güzel olan fırında kremalı tavuk nasıl yapılır şimdi sizlere bunu tarif etmeye çalışacağım.

Fırında Kremalı Tavuk Malzemeleri
Fırında Kremalı Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü kuşbaşı gibi doğrayın ve uygun bir kaba alın üzerine tuz ve karabiber serpin ve harmanlayın. Daha sonra uygun bir fırın kabının içerisine tek sıra olacak şekilde tepsiye yerleştirin. İki adet kuru soğanı ince doğrayın ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanları tavukların üzerine döküp eşit olacak şekilde yayın. Bir kâse içerisine unu ve kremayı koyup pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpma teliyle çırpın. Hazırlamış olduğunuz kremayı tavukların üzerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika kadar pişirin ve fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesini gezdirin ve tekrar fırına atarak kaşarlar eriyene kadar pişirdikten sonra fırından çıkarıp dilimleyin ve daha sıcak sıcak iken servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }