{ "title": "Fırında Mantarlı Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/firinda-mantarli-tavuk(1).jpg", "date": "19.01.2024 17:49:16", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Fırında Mantarlı Tavuk, Sağlıklı olması ve lezzetli oluşuyla fırın yemekleri çok tercih edilmektedir. Ayrıca fırın yemeği yapmak daha pratik ve kolaydır. Fırın yemekleri arasında en sık tercih edilen ise tavuk yemekleridir. Fırında tavuk lezzetiyle sofralara süslemektedir. Sık tercih edilmesi ile fırında tavuk çeşitleri de artmıştır. Sebzeli, sade ve özel soslarla yapıldığı gibi fırında mantarlı tavuk da çok sık tercih edilmektedir. Özellikle mantar severler için eşsiz bir tarif olan fırında mantarlı tavuk çok sık tercih edilmektedir. Pratik yapılışı ile ev hanımları tarafından çok sık tercih edilen fırında mantarlı tavuk yapılışı şu şekildedir;

Fırında Mantarlı Tavuk Malzemeleri
Fırında Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Fırında mantarlı tavuk yapımına ilk öncelikle mantarlı temizleyerek işe başlayın. Mantarlı temizlemek ilk önce orta boy bir kabın içine su koyun. Daha sonra suyun çerisine bir miktar tuz atın ve mantarları bu hazırladığınız suyun içine koyun. Bu şekilde yaklaşık yarım saat kadar bekletin. Daha sonra mantarları suyun içinden çıkartın ve temiz sudan geçirin. Daha sonra suyunu almak yanı kurutmak için bir havlu ya da bezin üstüne koyun ve suyunu çekmesini sağlayın. Mantarlar suyunu çekerken tavuk göğsünü hazırlamaya başlayın. Tavuk göğsünü yıkayın. Daha sonra doğrama tahtasının üzerinde tavukları küp-küp olacak şekilde orta boy doğrayın. Tavukları doğradıktan sonra bir kaba alın. Daha sonra doğrama tahtasının üzerini temizleyin. Temizledikten sonra kuruyan mantarları doğrayın. Mantarları da çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Çünkü mantarlar pişince küçülecektir. Yemeğin içinde mantarın daha diri ve büyük olmasını istiyorsanız mantarları çok küçültmeyin. Mantarı doğradıktan sonra diğer malzemeleri hazırlamayı başlayın.

Biberleri yıkadıktan sonra diğer malzemelerle eş büyüklükte olacak şekilde doğrayın. Daha sonra soğanları da küp-küp doğrayın. Son olarak domateslerin yıkayın ve kabuğunu soyup küp-küp doğrayın. Domateslerin kabuğunu rahat soyabilmek istiyorsanız domatesleri doğramaya başlamadan bir yarım saat önceden sıcak suyun içine koyun. Yarım saat sıcak suyun içinde beklettikten sonra kabuklar çok rahat bir şekilde soyulacaktır. Bütün malzemeleri hazırladıktan sonra hazırladığınız malzemeleri fırın tepsisine alın. Daha sonra ayrı bir kabın içine yağ, salça, tuz ve diğer baharatları ilave ederek iyice karıştırın. Salça iyice ezilsin. Daha sonra hazırladığınız bu karışımı malzemelerin üzerine ilave edin. Daha sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Kaşar peynirini ilave ettikten sonra tekrar fırına sürün. Üzeri nar gibi kızarınca fırından çıkarın. Yemeğiniz servise hazır olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }