{ "title": "Fırında Poşet Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/firinda-poset-tavuk.JPG", "date": "19.01.2024 14:04:53", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Fırında poşet tavuk, Bir çoğumuzun kırmızı etten daha çok sevdiği bir lezzettir tavuk. Tavuğun birçok pişirim şekli vardır fakat bunların içerisinde en pratik olanı fırında poşet tavuktur. Dilersek parça tavuk, dilersek but, dilersek de bütün tavuk hazırlayıp pişirim poşetinde fırına verip pişirebiliriz. Fırında poşet tavuk pişirmek için fazla bir zahmete gerek yok fakat önemli olan sosudur iyi terbiye edip en lezzetli halde pişirebiliriz. Poşetin içerisinde tavuk yumuşacık pişmiş ve dışı da çıtır çıtır olacaktır. Yaklaşan ramazan aylarında iyi bir iftar yemeği ve şık bir sunum olacaktır. Dilersek tavukları koyduğumuz poşetin içerisine sevdiğimiz birkaç çeşit sebze ekleyip tavuğu daha lezzetli bir hale getirebiliriz. Ayrıca fırında poşet tavuk hazırlayıp misafirlerimize keyifle ikram ettikten sonra bir de tepsiye yapışan yemek artıklarını yıkamak için uzunca bir zaman harcamaya gerek kalmayacak. Sizde hem yapımı zahmetsiz hem de lezzeti enfes olan bu yemeyi denemek isterseniz sizlerle paylaştığım tarife uymanız yeterli olacaktır.

Fırında poşet tavuk için gerekli malzemeler
Fırında Poşet Tavuk Sosu için
Fırında Poşet Tavuk Nasıl Yapılır?

Öncelikle bütün bir tavuğu bol soğuk suda iyice yıkıyoruz. Ardından suyunu süzüp iyice kuruluyoruz. Daha sonra tavuğu bir kenara alıp biz sosunu hazırlıyoruz. Sosu için derin bir kabın içerisine kuru soğan ve sarımsakları rendenin ince tarafı ile rendeliyoruz. Ardından kekik, pul biber, salça, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra yıkayıp kuruladığımız tavuğa sosu iyice sürüp her yerini sosla buluyoruz. Daha sonra tavuğun üzerine streç film kapatıp buz dolabında birkaç saat bekletiyoruz. Aceleniz varsa bekletmek şart değil bekleyen tavuk daha yumuşak pişecektir.

Daha sonra bir adet fırın poşetinin içerisine bir kaşık un koyup poşetin her yerine un eşit miktarda dağılmasını sağlayıp dolapta beklettiğimiz soslu tavuğu içerisine koyuyoruz. Ardından kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanları bütünü ile içerisine ekliyoruz. Daha sonra havuçların da kabuklarını soyup iri iri doğrayıp ekliyoruz. Son olarak da Kabuklarını soyduğumuz patatesleri iri elma dilimleri şeklinde doğrayıp poşetin içerisine yerleştiriyoruz. Tavuk sosundan artanı da poşetin içerisine ekleyip poşetin ağzını iyice kapatıyoruz ve tepsinin içerisine yerleştiriyoruz. Daha sonra poşetin fırında patlamaması için iğne ile birkaç delik açıp önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Yarım saatin sonunda poşeti bıçak ile kesip iyice açıyoruz ve 10 dakika da bu şekilde pişiriyoruz. Pişen tavuğu fırından alıp sıcak sıcak pilav ve ayran eşliğinde servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }