{ "title": "Fırında Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/firinda-tavuk-gogsu(1).jpg", "date": "19.01.2024 05:46:30", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Fırında tavuk göğsü, sevilen tavuk yemeklerinden biridir. Pratik ve lezzetli olan tavuk yemeklerinden biridir. Tavuk soteye benzer bir lezzeti vardır. Fakat fırında piştiği için çok daha kızarmış lezzetli bir tarif olacaktır. Severek tüketebileceğiniz misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bir tariftir. Yanına pilav ayran ve salata da yapıldı mı muhteşem bir akşam yemeği hazır demektir. Şimdi bu güzel tarifimize bakalım.

Fırında tavuk göğsü yapımı için gerekli malzemeler
Fırında tavuk göğsü nasıl yapılır?

Fırında tavuk göğsü yapımı için göğüs etleri küçük küçük doğranır fırın kabına alınır. Soğan ve sarımsaklar soyulur. Domates biberler yıkanır. Tavukların üzerine biberler ve soğanlar küçük küçük doğranır. Ardından sarımsak ve domatesler doğranır. Domatesler doğranmadan kabukları soyulur. Tüm malzeme fırın kabında iyice karıştırılır. Baharatları ve tuzu da atılarak iyiye karıştırılır. Üzerine bir çay bardağı sıvı yağ gezdirilir ve fırına sürülür. Yaklaşık 40-50 dakika kadar pişirilir ve ardından fırından alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }