{ "title": "Fırında Tavuk Güveç", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/firinda-tavuk-guvec(1).jpg", "date": "19.01.2024 11:52:52", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Fırında tavuk güveç, Birçok bayanın evlerinde sık sık yaptığı bir yemek çeşididir. Tavuk zaten kendisi başlı başına tüm aile bireylerin tükettiği bir gıda oluşundan ötürü birçok yemek çeşidi olan bir hayvansal üründür. Fırında tavuk güveç kendine has lezzeti ile sofralarımızı süsleyen ve görsel doygunluğu ile de gözde olan bir yemektir.

Fırında tavuk güveç için malzemeler
Fırında tavuk güveç nasıl yapılır?

Öncelikle bir tava yardımı ile doğranmış soğan ve sarımsaklar az bir yağın içerisinde pişirilir. Daha sonrasında doğranmış biberlerde ilave edilerek pişirilmeye devam edilir. Sırasıyla biber salçası eklenerek biraz su ilave edilir ki salça rahat rahat erisin. Doğranmış domates ve mantarlarda ilave edilip pişmesi için ocakta bekletilir.

Pişirdiğimiz harcı diğer tarafta beklettiğimiz güveç kazanının içerisine dökerek içerisine hazırladığımız tavuk kuşbaşılar eklenir. Daha sonrasında belirttiğimiz baharatlarda eklenerek hazırlanan fırında tavuk güvecimizin görsel olarak da hitap edebilmesi için uzun uzun dilimlenen kaşarlar en üste hava almayacak şekilde yerleştirilir. En son olarak da üzerinden erittiğimiz tereyağını geçirerek fırına sürülür. Yaklaşık olarak fırında pişme süresi on dakika kadar olan fırında tavuk güveç yemeğimiz piştikten sonra servise hazır hale gelir.

Buradaki en önemli unsur yaptığımız yemeğin yemek saatine yakın olarak yapılmasıdır. Çünkü güveç sıcak sıcak yenen, lezzet ve görüntüsünün tadına bu şekilde varılan bir yemektir.

Afiyetler olsun.
" } ] }