{ "title": "Fırında Tavuk Izgara", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/firinda-tavuk-izgara.jpg", "date": "21.01.2024 23:52:09", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Fırında Tavuk Izgara, Anadolu'da asırlardan beri yapılan fırında tavuk ızgara oldukça doyurucu bir lezzettir. Yapılışı oldukça basit olan bu lezzet, baharat ve sebzeler ile bütünleşerek ağızlarda hoş bir tat oluşturmaktadır. Özellikle çocukların severek tükettiği bu lezzetin yapılış oldukça pratiktir. Akşam yemeklerinde misafirlerinizi ağırlarken tüketeceğiniz fırında tavuk ızgara oldukça güzel ve bir o kadar da doyurucu bir tattır.

Fırında Tavuk Izgara Malzemeleri
Sos için
Fırında Tavuk Izgara Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir orta boy kap içerisine tavuk ızgaranın sosunu hazırlamak amacıyla kekik, pul biber, karabiber, tuz, yoğurt, salça ve sıvı yağ iyice karıştırılır. Tavuk butlar üzerinde sosu içine çekmesi amacıyla ve daha iyi pişmesi nedeniyle bıçak marifetiyle çizikler açılır. Akabinde sosa iyice bulanan tavuk butlar dinlenilmek üzere 2-3 saat buzdolabının alt kısmında bekletilir. Akabinde patatesler yuvarlar yuvarlak doğranır ve biberler yıkanır. Buzdolabında dinlenmesi tamam olan tavuk butlar bu defa tezgâh üzerinde yarım saat kadar çözülmeye bırakılır. Akabinde yakılan fırın ızgarasının üzerine dizilen tavuk but, biber ve patates dizilerek güzelce pişirilir. Pişimi tamamlanan fırında tavuk ızgara servis tabaklarına alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }