{ "title": "Fırında Tavuk Sarma", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/firinda-tavuk-sarma.jpg", "date": "20.01.2024 13:21:27", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Fırında tavuk sarma, Bayanların evde rahatlıkla yapacağı yemeğimiz hem farklı lezzetler tatmak isteyenlere hem de misafir ağırlayacaklar için uygun bir yemektir. Tavuk yemekleri içerisinde oldukça yaygın olarak yapılan fırında tavuk sarma, günümüzde evimizde yapılan yemeklerin başında gelir.

Fırında Tavuk Sarma Malzemeleri
Tavuğun marinesi için gereken malzemeler
Fırında Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Tavuk etimizi öncelikle marine etmemiz gerekiyor. Çünkü marine edilmiş etin pişimi ve lezzeti her zaman daha güzel ve lezzetlidir. İnce parçalar halinde kasabınıza hazırlattığınız tavuk eti parçalarını buzdolabı poşeti içerisine koyarak süt sıvıyağ ve baharatları içerisine atarak ağzını kapatıp iyice karışana kadar çalkalayınız. Karışım gerçekleştikten sonra ağzını sıkıca kapatarak ortalama en az iki saat dinlenmesi için buzdolabına koyarız.

Bu arada tavuk timiz dinlenirken biz malzemelerimizi doğramaya başlayalım. İç malzemeyi yapmak için bir tencereye yağımızı koyup ocağın üstüne yerleştirelim. Isınan yağımıza doğranmış soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı ekleyelim ve pembeleşinceye kadar pişirelim. Arkasından doğranmış biberlerimizi ilave ederek beraber pişmelerini bekleyelim. Bir taraftan mantar, domates, bezelye, havuç ve patateslerimizi tencereye ekleyerek karıştıralım. İç harcı hazır olan fırında tavuk sarmamızın dolapta bekleyen tavuk parçalarını çıkartıp düz bir doğrama tahtası üzerinde tek tek parça tavukların içerisine alacağı kadar iç harcı koyup sarınız. Bütün parça tavuklar bitene kadar işlem tekrarlanır hazır olan sarma parçalar fırın tepsisi üzerine yağlı kâğıt konulduktan sonra tek tek dizilir. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırına artık koyup pişirebilirsiniz. Ortalama kırk dakika kadar süren pişme işlemi devam ederken son beş dakika kala rendelediğimiz kaşarları her bir tavuk sarma üzerine atılır ve onlarda eriyene kadar fırına tekrar sürülür. Fırında tavuk sarmamız artık yemek masasında yerini almaya hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }