{ "title": "Fırında Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/firinda-tavuk(4).jpg", "date": "21.01.2024 14:43:35", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Fırında tavuk, çok sevilen yemek tariflerinden biridir. Birçok şekilde yapılan damak tadına göre yöreye göre farklı şekillerde yapılan ve sunulan bir yemektir. Fırında tavuk iç pilavlı bütün tavuk, sebzeli tavuk, sade tavuk kızartma, poşette tavuk, güveç de tavuk gibi birçok farklı şekil ve lezzette yapılabilir. Her biri birbirinden lezzetli ve sofranıza şıklık katacak lezzettedir. Ziyafet sofralarının vazgeçilmezidir fırında tavuk yemekleri. Özellikle fırında bütün tavuk nar gibi kızarmış. Yanında bol mezeler ile kim hayır diyebilir ki böyle bir lezzete. Özel günlerde iç pilav ile doldurularak bol tereyağlı bir şekilde fırında kızartılmış bir tavuk menülerin başında yer alır. Şimdi bu güzel tavuk yemeklerinden biri olan bütün tavuk tarifine bakalım.

Fırında tavuk yapımı için gerekli malzemeler
Fırında tavuk nasıl yapılır?

Fırında bütün tavuk yapımı için ilk olarak soğan, patates soyulur ve dilimlenerek fırın tepsisine dizilir. Havuçlar ve karnabaharlar da doğranarak fırın tepsisine alınır. Üzerine sıvıyağ ve tuz eklenerek iyice karıştırılır ve tekrar tepsiye düzlenir. Bir bütün tavuk üzerine yoğurt sürülür. Tuz serpilir, bir miktar tuz da iç kısmına yedirilir. İki yüz kırk derece fırına verilir bir saat kadar pişirilir. Ardından fırından alınır ve tavuk üzerine tereyağı sürülerek tekrar fırına verilir. On dakika kadar daha fırında kızarması beklenir. İyice kızarınca fırından alınır ve sebzeler ile tavuk parçaları servis edilir. Yanına pirinç pilavı ile servis edilir ise çok daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }