{ "title": "Garnitürlü Tavuk Sarma", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/garniturlu-tavuk-sarma.jpg", "date": "21.01.2024 21:31:55", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Garnitürlü Tavuk Sarma hem görüntüsü hem de lezzeti ile herkesin gönlünde taht kurmuş olan garnitürlü tavuk sarmayı sevdikleriniz ile paylaşmak büyük keyiftir. Tavuk kendi başına en önemli olan besin kaynağından birisidir. Ayrıca haftada bir ya da iki defa tüketilmesi kişinin sağlık açısından oldukça büyük önem taşımaktadır. Garnitürlü tavuk sarma oldukça hızlı ve pratik olarak hazırlanan yemeklerin arasında yer aldığı için, çoğunlukla çalışan hanımların kurtarıcı yemeklerinin arasında yer almaktadır. Tek bir dokunuş ile bu mükemmel lezzeti hazırlamak ve aileniz ile nefis bir akşam yemeği yaşamayı kim istemez ki? Garnitür eşliğinde hazırlanan tavuk sarma piştikten sonra dilimlenerek servis yapıldığı için görsel olarak bir şölen sunmaktadır. Aynı zamanda damak tadınıza da oldukça uygun olan bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Ayrıca büyük küçük herkesin beğenisini kazanacak olan yemeklerden birisidir. Özellikle içerisine konulacak olan garnitürü evde hazırlarsanız yemek çok daha lezzetli olmaktadır.

Garnitürlü Tavuk Sarma İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Garnitürlü Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk sarmanın içerisine konulacak olan garnitürü hazırlamak için bezelyeleri ufak bir tencerenin içine koyduktan sonra su ekliyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz. Daha sonra patatesin kabuklarını soyup küçük şekilde doğradıktan sonra havuçları da aynı şekilde doğrayıp ayrı bir tencerede su ekleyerek haşlıyoruz. Tavuk sarma için hazırlamış olduğumuz garnitür malzemelerinin çok fazla pişmesine gerek yoktur, çünkü fırında tavuğun arasında pişecektir. Tavuk göğüslerini alırken mutlaka inceltilmesine özen gösterilmelidir. Tavuk göğsü tezgâhın üzerine konduktan sonra üzerine ilk önce sıvı yağ sürüyoruz, daha sonra karabiber ve tuz ekleyerek lezzetlendiriyoruz. Haşlanarak hazırlanmış garnitürü karıştırdıktan sonra tavuk etinin içine koyuyoruz ve ardından rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız tavuk etinin açılmaması için üzerine bir adet kürdan batırıyoruz. Bütün tavuk etleri bitinceye kadar aynı işlemi uyguluyoruz. En son fırın tepsisinin üzerine yağlı pişirme kâğıdı serelim hazırladığımız tavuk sarmaları tepsiye diziyoruz. Yeniden tavuk etlerinin üzerine sıvı yağ ile baharatları serptikten sonra önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerine kızarıncaya kadar pişirelim. Daha sonra pişen tavuk sarmalarını servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }