{ "title": "Güveçte Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/guvecte-tavuk(1).jpg", "date": "19.01.2024 07:23:53", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Güveçte tavuk, sevilen tavuk yemeklerinden biridir. Oldukça lezzetli ve pratik bir yemek tarifidir. Sadece tavuk ile yapıldığı gibi sebzeli olarak ya da mantarlı olarak da yapılabilir. Her biri birbirinden lezzetli olan tariflerdir. Damak tadına göre sebzeler ve mantar tavuk karışıkta yapılabilir. Güveçte pişmesi ona ayrı bir lezzet katar ve evlerde sıklıkla yapılmasına sağlar. Pilavların yanına oldukça yakışan bir yemek tarifidir. Şimdi bu güzel yemeğin tarifini bakalım.

Güveçte tavuk yapımı için gerekli malzemeler
Güveçte tavuk nasıl yapılır?

Güveç de tavuk yapımı için tavuk butları bir kaba alınır ve tıkanır. Patatesler, sarımsak ve soğanlar soyulur ve yıkanır. Patatesler ve soğanlar iri parçalara ayrılır. Derin bir kaba alınır. Sarımsaklar da bütün olarak atılır. Üzerine tavuk butları eklenir ve baharatları atılır. Sıvıyağ ve salça tuz da atılarak tüm malzeme karıştırılır. Tüm malzemenin sığacağı büyük boy bir güvece malzemeler eklenir ve güveç kapağı kapatılarak 200 derece fırına verilir. Bir saat kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirilir. Ardından güveç kapağı açılarak yirmi dakika kadar daha üzeri kızartılarak pişirilir. Ardından fırından alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }