{ "title": "Haşlanmış Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/haslanmis-tavuk(1).jpg", "date": "20.01.2024 06:53:42", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Haşlanmış Tavuk, Tavuk eti hemen hemen her mutfakta yemeği yapılan bir ettir. Bir çoğumuz tavuk etini fırında ve bol baharatlı olarak yaparız. Böyle çok güzel ve lezzetli oluyor. Bazıları ise haşlama sever, içine patates de doğranır ise haşlama tavuk çok lezzetli bir hal alır. Tavuğu nasıl yapar isek yapalım dikkat etmemiz gereken bir kural var. Tavuğun organik ve taze olmasıdır. Eğer organik tavuk bulup alamıyorsanız bile günlük taze gelen tavuklardan alın. Taze olacağına inandığınız marketlerden ya da kasaplardan alın. Günümüzde birçok gıdanın üzerine de çeşitli kimyasallar oluyor. Hepsi de sağlığımızı etkileyenlerden, bunun için gıda alırken güvenilir olmasına dikkat edilmesi gerekir.

Evet şimdi tavuk nasıl haşlanır onu öğrenelim.

Haşlanmış tavuk

Tavuk haşlarken ilk önce derisini alın, sonra tavuğu yıkayalım. Sonra tavuğu tencereye alalım ve üzerine soğuk su koyalım. Su tavuğun üzerini basacak kadar olsun. Daha sonra tencereyi ocağa alıp altını açalım. Tavuk bir defa kaynadıktan sonra tavuğun ilk kaynayan suyunu dökelim. Sonra yine üzerini basacak kadar ılık su koyalım. Tekrar ocağa alıp kaynamaya bırakalım.

Eğer tavuğu normal tencerede haşlayacak iseniz bir saatte pişecektir. Tavuğu normal tencerede değil de düdüklüde haşlayacaksanız on beş dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Tavuk piştikten sonra tencereden alalım. Haşlanan tavuğu her türlü kullanmanız mümkündür. Ben genelde haşladığım tavuğun suyuna güzel bir pilav yapıyorum. Sonra da tavuğu didikleyip üzerine döküyorum. Böyle çok lezzetli ve güzel oluyor, denemenizi tavsiye ederim.
" } ] }