{ "title": "Kadayıflı Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/kadayifli-tavuk-sosu.jpg", "date": "19.01.2024 05:40:02", "author": "özlem kaynak", "article": [ { "article": "Kadayıflı Tavuk Göğsü, tatlısı, çok hafif ve leziz olmasının yanı sıra kalori olarak da düşük bir tatlıdır. Kadayıfın her çeşidi kendi kendine müthiş bir lezzettir, aslında kadayıf daha çok şerbetli tatlı sevenlerin tercihidir. Tavuk göğsüne gelecek olursak eğer, tavuk göğsü de hafif ve sütlü tatlı sevenlerin vazgeçemediği favori tatlıları kategorisine girmektedir. Hele bir de iki süper tatlının bir arada olduğunu düşünsenize, süper bir lezzet ortaya çıkmaktadır. Kadayıflı tavuk göğsünün, dışı kavrulmuş kadayıftan dolayı çıtır çıtır, arası ise yumuşacık tatlı bir lezzet, kadayıflı tavuk göğsü hemen hemen herkesin damak zevkine uyacak bir tatlı olduğu için, tüm misafirlerinize rahatlıkla sunabileceğiniz değişik bir tatlıdır. Kadayıflı tavuk göğsünü, bir defa denemeniz bile, evdeki tarif defterinde ilk tatlı olarak yerleşmesine yetecektir. Kadayıflı tavuk göğsünü yaparken, özellikle kadayıfları kavururken biraz hızlı olmanız gerekmektedir, kadayıflar tavada tereyağıyla kavrulduktan sonra, çok çabuk donuyor ve kadayıfı eşit miktarda dağıtmanız zorlaşıyor. Bir de ek olarak, taze olan kadayıfı bir gün önceden alıp kurumasını sağlarsanız, daha kolaylık olacaktır. Kadayıflı tavuk göğsünü, taze taze yapıp servis etmeniz tercihtir, kadayıflı tavuk göğsü bir gün sonra ilk günkü kıtırlığını kaybeder.

Kadayıflı Tavuk Göğsü Malzemeleri
Kadayıflı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Kadayıflı tavuk göğsünü yaparken, işe ilk olarak tavuk göğsünü yapmakla başlarız. Derince bir tencereye ilk olarak, sütümüzü koyalım, içine unu, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ilave edip, kısık ateşte, sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım, biraz koyulduktan sonra içine margarini ilave edelim, tamamen koyulduktan ve yanlardan hafifçe kabarcıklar çıkmaya başladıktan sonra, pişmiş olan tavuk göğsünü ocaktan alalım. Tavuk göğsünü ocaktan aldıktan sonra, içine vanilyalı krem şantiyi ilave edip, bir mikser yardımıyla önce düşük devirde daha sonra yüksek devirde 6-7 dakika kadar çırpalım. Tavuk göğsü hazır.

Kadayıf için, daha önceden kuruttuğumuz yarım kilogram tel kadayıfı, elimizle iyice ufalayalım, ayrı bir büyükçe bir tavaya tereyağını koyalım, hafif erimeye başlayınca içine minik minik ufalanan tel kadayıfları şekeri, tarçını ilave edip, kısık ateşte güzelce pembeleşinceye kadar iyice kavuralım, en son kavrulduktan sonra içine kırık cevizleri ilave edip, karıştıralım. Servis yapacağınız tepsiye, (İçi görünen bir cam tepsi, görüntü açısından daha iyi olacaktır) kavurduğumuz tel kadayıfın yarısını dip kısmına güzelce eşit bir miktarda bastırarak yayalım, arasına hazırladığımız tavuk göğsünü döküp, kalan kadayıfları da üst kısmına eşit bir miktarda yayalım. Kadayıflı tavuk göğsümüz hazır, soğuduktan sonra servis yapabiliriz.

Afiyet Olsun.
" } ] }