{ "title": "Kaşarlı Tavuk Sarma", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/kasarli-tavuk-sarma(1).jpg", "date": "21.01.2024 02:22:44", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Kaşarlı Tavuk Sarma, Lezzetli oluşuyla ve çıtır çıtır oluşuyla çok sık tercih edilen kaşarlı tavuk sarmanın yapılışı da çok pratiktir. Kaşarlı tavuk sarma sade servis edilebileceği gibi pilav gibi ana yemeklerin yanında da servis yapılabilir. Özellikle çocuklar ve gençler tarafından çok sık tercih edilmektedir. Tavuk severler tarafından çok sık tercih edilen kaşarlı tavuk sarmanın yapılışı şu şekildedir;

Malzeme Listesi
Kızartmak için
Nasıl Yapılır?

Tavuk sarmaların lezzetli olması için tavuk göğsünün inceltilmiş olması gerekir. Kasaptan alırken tavuk göğüslerinin inceltilmiş olmasına dikkat edin. Tavuk göğüslerini tezgâhın üzerine yayın. Daha sonra ayrı bir kabın içine bir su bardağı kaşar peynirini ve baharatları koyarak karıştırın. Daha sonra hazırladığınız iç harcı tezgâhın üzerine yaydığınız tavukların içine bir miktar koyun. İç harcı koyduktan sonra rulo şeklinde sarın. Sardıktan sonra tavuk sarmaları önce una daha sonra da yumurtaya bulayın. Bu işlemleri yaptıktan sonra tavuk sarmaları kızartırken dağılmaması için kurdan ile tutturabilirsiniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra tavuk sarmaları kızgın yağda kızarttıktan sonra servis tabağına alın. Servis tabağının altına kâğıt havlu serebilirsiniz böylece tavuk sarmanın yağını almış olursunuz. Böylece kaşarlı tavuk sarmanız hazır olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }