{ "title": "Kelebek Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/kelebek-tavuk.jpg", "date": "21.01.2024 08:52:56", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kelebek Tavuk, kelebek tavuğun ense kısmından çıkarılan bir parçadır. Görüntüsü itibariyle kelebek adını almıştır. Kelebek tavuk büyük marketlerden ya da kasaplardan kolaylıkla temin edilebilir. Oldukça lezzetlidir. Özellikle mangal ya da ızgaralarda sıklıkla tercih edilir. Mangalda ya da ızgarada yapma imkânı olmayanlar aynı lezzeti kelebek tavukları fırınlayarak da yakalayabilir. Kelebek tavuğun ortasında çok küçük bir kemik bulunduğu için yerken dikkat etmek gerekir.

Kelebek Tavuk İçin Malzemeleri
Garnitür için
Kelebek Tavuk Nasıl Yapılır?

Kelebek tavuk yapımı için öncelikli olarak tavuklar temizlenip yıkanır. Daha sonra derin bir karıştırma kabında tavukların marine edilmesi için tüm malzemeler çırpılır. Kelebek tavuklar hazırlanan sosa bulanır. Diğer bir yandan patatesler yıkanır. Patatesler kumlarından ve çamurlarından iyice temizlenebilmesi için fırça ile fırçalanır. Kabukların temiz olduğundan emin olduktan sonra patatesler elma dilim şeklinde kesilir. Havuçların kabukları soyulur. Parmak kalınlığında halkalar şeklinde doğranır. Karıştırma kabına patatesler ve havuçlar da eklenerek iyice sosa bulanması sağlanır. Daha sonra patates ve havuçların sosuna özleşmesi ve kelebek tavukların dinlenmesi, yumuşaması için buzdolabında yaklaşık olarak 2-3 saat kadar bekletilir. Buzdolabından çıkarılan tavuk, patates ve havuçlar yağlanmış fırın tepsisine karışık bir şekilde dizilir. Bunun için tercihe göre yağlı kâğıt da kullanılabilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan kelebek tavuklar patatesler ve havuçlarla birlikte servis tabağına alınarak sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }