{ "title": "Kızarmış Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/kizarmis-tavuk(1).jpg", "date": "19.01.2024 21:56:07", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Kızarmış Tavuk, fırınlanması ile ortaya çıkan lezzet oldukça hafif ve doyurucu bir özelliğe sahiptir. Ülkemizde çok fazla sevilerek tüketilen kızarmış tavuk oldukça lezzetli olarak sevilip tüketilen bir lezzettir. Özel günlerinizde misafirlerinize sunacağınız kızarmış tavuk, baharatların kokusu ile bütünleşerek ortaya çıkan güzel bir besindir. Akşam yemeklerinde ana yemek olarak sunulan kızarmış tavuğun hazırlanışı oldukça kolay olan pratik bir lezzettir. Bugün sizlerle birlikte kızarmış tavuğun yapılışını paylaşacağım.

Kızarmış Tavuk Malzemeleri
Kızarmış Tavuk Sosu için
Kızarmış Tavuk Garnitür için
Kızarmış Tavuk Nasıl Yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencere içerisine altı bardak su koyularak tavuk 20 dakika kadar haşlanır. Tavuk haşlanırken bu arada tavuğun sosu hazırlanır. Orta boy bir kap içerisine yukarıda belirtilen ölçülerde zeytinyağı, yoğurt, kırmızı toz biber ve tuz eklenerek karıştırılır. Akabinde haşlanan tavuğumuz hazırlamış olduğumuz sos bir tatlı fırçası yardımı ile her tarafına sürülerek yedirilir. Ardından daha önce hazırlan 180 derecelik ısınmış fırına sürülür. Bu arada ayrı bir tavanın içerisine bir miktar sıvı yağ koyulur. Sıvı yağının içerisine küp-küp doğradığımız patates, soğan ve yeşil biber atılarak kızartılır. Akabinde bu pişen garnitür fırınlanmış tavuğun üzerine yağışla birlikte dökülür. Fırında bulunan tavuk, garnütürle birlikte 20 dakika kadar pişirilir. Çıtır, çıtır pişen tavuk pişmesi tamamlanınca bir servis tabağına alınır. Üzerine bir tutam karabiber döküldükten sonra ince ince doğranan maydanozlar tavuk ve garnütür'ün üzerine dökülerek. Kızarmış tavuğumuz sıcak bir vaziyette servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }