{ "title": "Kremalı Köri Soslu Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/kremali-kori-soslu-tavuk.jpg", "date": "22.01.2024 01:22:37", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körinin içerisinde zerdeçal başta olmak üzere sumak, kimyon ve karanfil gibi birçok baharat yer alır. Köri aktarlardan ya da büyük marketlerden kolaylıkla temin edilebilir. Tavuklara kattığı değişik tadın yanı sıra sarı rengi sebebiyle tavuklara değişik bir görüntü de katar. Pirinç ya da bulgur pilavıyla birlikte sunumu yapılabilir. Beslenmesine dikkat edenler ise kremalı köri soslu tavuk yanında mevsim salata da tercih edebilirler.

Kremalı Köri Soslu Tavuk İçin Malzemeleri
Kremalı Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

Kremalı köri soslu tavuk yapımı için öncelikle olarak tavuklar hazırlanmalıdır. Tavuk seçimi tercihe göre değişebilir. Bu tarihte tavuk pirzola tercih edilmesinin en büyük sebebi tavuğun bu kısmının diğer kısımlarına göre daha sulu ve daha lezzetli olmasıdır. Tavuklar iyice yıkandıktan sonra fazla yağları ve derileri ayıklanır. İri kuşbaşı parçalar halinde doğranır. Kremalı köri soslu tavuk için yapışmaz ve biraz derince bir tava tercih edilmelidir. Tavanın içine sıvı yağ eklenerek tava ocağa alınır. Yağ iyice kızdıktan sonra tavuklar yüksek ateşte mühürlenmek üzere tavaya alınır. Tavukların her tarafı mühürlendikten sonra ocağın altı hafif kısılarak tavuklar ara ara alt üst edilerek iyice pişirilir. Sarımsakların kabukları soyulur ve ince ince kıyılır. Sarımsaklar sotelenen tavuğun içerisine ilave edilir. Tavuklar saldıkları suyunu çekince 1 tatlı kaşığı köri ve tuz ilave edilir. Köri miktarı tercihe göre artırılabilir ya da azaltılabilir. Köri birçok baharatın karışımı olduğu için ayrıca baharat kullanımına ihtiyaç duyulmaz. Tavuklar yaklaşık 5 dakika kadar köri ile kavrulduktan sonra krema ilave edilir. Krema tercih etmeyenler 1 çay bardağı süt ilave edebilirler. Körinin kıvamı biraz inceltilmek istenirse kremanın üzerine yarım çay bardağı kadar su ilave edilebilir. Kremanın pişmesi için 5 dakika kadar daha beklenir ve ocağın altı kapatılır. Tavukların kremanın tamamını çekmemesi gerekir. Kremalı köri soslu tavuğun biraz sulu olması gerekir. Diğer türlü çok kuru olabilir. Piştikten sonra servis tabağına alınan kremalı köri soslu tavuk sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }