Kremalı Mantarlı Tavuk Sote, büyüklerimizin yaptığı tavuk sotenin yerini kremalı mantarlı sote aldı. Yeni neslin seve seve yediği kremalı mantarlı sotenin kalori değeri ve besin değeri yüksek bir yemektir. Yapımı oldukça çok pratik sunumu da şık olan bir yemektir. Çalışan ve yemek yapmayı bilmeyenler için vazgeçilmez bir tariftir. Yeni yemek yapmaya başlayanlar için ilk deneyeceği tarif kremalı mantarlı tavuk sote olmalıdır.
Kremalı Mantarlı Tavuk Sote malzemeleri
500 gram tavuk göğsü
350 gram mantar
1-2 adet yeşil biber
200 ml krema
1 çay kaşığı köri
2 yemek kaşığı konserve mısır
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?
İlk olarak tavukları ve mantarları iyice yıkayın ve küp-küp doğrayın. Doğrama işlemi bittikten sonra yayvan bir tavanın içine ilk olarak tavukları tavaya koyun ve orta ateşte tavuklar suyunu bırakana kadar kavurmaya başlayın. Tavuklar suyunu çektikten sonra yağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra mantarları ekleyin. Tavuk ve mantar pişene kadar iyice kavurun daha sonra krema, köri, tuz, karabiber, pul biber, kekik, mısır eklenerek orta ateşte 3-5 dakika daha ocakta pişirmeye devam edin. Kremalı mantarlı tavuk sote hazır istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.