{ "title": "Kremalı Mantarlı Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/kremali-mantarli-tavuk.jpg", "date": "19.01.2024 03:50:22", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Kremalı mantarlı tavuk; Bugün ne pişirsem diye düşünen tüm bayanların kurtarıcısıdır tavuk yemekleri. Hiçbir şey akla gelmediğinde direk bir tavuk yemeği yaparız yanında pirinç pilavı ile birlikte. Tavuk ile Yapılan birçok yemek çeşidi vardır başlı başına ana yemek olurken çeşitli mezeler ara sıcakları gibi birçok alternatifi vardır. Tavuk yemeklerinin içerisine giren malzemelerle birbirinden farklı lezzetler ortaya çıkarabiliriz. Örneğin kremalı mantarlı tavuk dilersek meze dilersek ara sıcak, dilersek de ana yemek olarak hazırlayıp sunum yapabiliriz. Tavuğun içerisinde bulunan protein ve mantarın içerisinde C vitamini, demir birleşince oldukça besleyici bir yemek halini almaktadır. Ayrıca mantar sevmeyen çocuklar içinde iyi bir alternatiftir. Tavukla mantar birleştiğinde mantarın kendine has kokusu hissedilmemektedir. Bir de krema eklendiğinde koku tamamen kaybolduğu için çocuklarda rahatlıkla yiyebiliyor. Yaklaşan ramazan aylarında iyi bir iftar menüsüne dahil olabileceğini düşündüğüm kremalı mantarlı tavuk tarifini sizlerle paylaşıyorum. Ben sıklıkla yapıyorum ve genelde beğeniliyor sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum şimdiden kolay gelsin.

Kremalı mantarlı tavuk için gerekli malzemeler
Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü bir güzel yıkayıp suyunu süzüyoruz. Ardından terince bir tavanın içerisine ince söğüş şeklinde doğradığımız kuru soğanları ve kapya biberi koyuyoruz. İçerisine iki kaşık zeytinyağı eklediğimiz tavayı ocağa alıp kısık ateşte kavuruyoruz. Daha sonra ince ince döner şeklinde doğradığımız tavuk göğsünü ilave ediyoruz. Tavuk ve sebzeler bir miktar piştikten sonra iyice yıkayıp beş on dakika limonlu suda beklettiğimiz mantarları ince ince doğrayıp tavukların içerisine ekliyoruz. Mantarların daha çabuk pişmesini istiyor iseniz mantarları ekler eklemez ocağın altını açabilirsiniz mantarlar suyunu çekince tekrar kısabilirsiniz.

Ardından ince kıydığımız sarımsakları ekleyip tuz, karabiber, kekik ve pul biberi ekleyip bir müddet daha pişiriyoruz. Mantarlar ve tavuklar kendi sularını bırakıp tekrar suyunu çekecektir, tüm malzemeler suyunu çekince köri ekleyip karıştırıyoruz. Yemeğimiz pişmiş sayılır tam bu aşamada bir paket krema ekleyip karıştırıyoruz. Ocaktan indirdiğimiz kremalı mantarlı tavuk 5 dakika dinlendikten sonra Pilav eşliğinde servis yapabiliriz. Tercihe göre kremalı mantarlı tavuğu şık bir servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz veya iri çekilmiş ceviz içi serpebiliriz. Şimdiden ellerinize sağlık sevdiklerinize ve size afiyet olsun.
" } ] }