{ "title": "Kremalı Patatesli Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/kremali-patatesli-tavuk.jpg", "date": "21.01.2024 08:22:39", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Kremalı patatesli tavuk, yeni nesil yemek tariflerinin vazgeçilmesidir. Yeni yemek yapmaya başlayanlar için çok basit bir tariftir. Kalori değeri çok yüksek doyurucu bir lezzetti. Kremalı patatesli tavuk özellikle kış aylarında bol bol tüketilmekte. Genellikle kış yemeği olarak nitelendirilir.

Kremalı Patatesli Tavuk Malzemeleri
Kremalı Patatesli Tavuk Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk göğüslerini jülyen doğrayalım yayvan bir tavaya sıvı yağ koyup orta ateşte tavukları pişirmeye başlayalım. Tavuklar ocakta pişerken diğer yandan da patatesleri soyup yuvarlak olacak şekilde doğrayın. Doğramış olduğumuz patatesleri de tavukların olduğu tavaya ilave edip 5 dakika kadar pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatıp tavuklu patates karışımını herhangi bir fırın tepsisine boşaltın. Hemen ardında küçük bir karıştırma kabına krema, süt, tuz, karabiber ekleyip iyice karıştırın. Yapmış olduğunuz karışımı tavuklu patates karışımının üzerinde gezdirin. Daha önce ısıtılmış 200 derecelik fırında alt üstü pişene kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Fırında çıkardığınız kremalı patatesli tavuk istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }