{ "title": "Kremalı Tavuk Çorbası", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/kremali-tavuk-corbasi(2).jpg", "date": "20.01.2024 22:01:25", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Kremalı Tavuk Çorbası, Yaz aylarında ve özellikle de kış aylarında vazgeçilmezimiz olan besleyici çorbalardan kremalı tavuk çorbası tavuk ile kremanın birbirleri ile mükemmel uyumları midelerimizi rahatlatmak için ve kış aylarında gripten korunmak için çorbalar içinde en doğru seçimdir. Kremalı tavuk çorbasının yapımı oldukça pratik ve hızlıdır. İster sebze ister şehriye ve krema ile yapılsın tavuk çorbası her şekli ile oldukça besleyici ve lezzetli bir başlangıç yemeği olarak sofralarımızı süslemektedir. Kremalı tavuk çorbası diğer çorbalara göre yapımı biraz zahmetli olan bir çorba türüdür. Damakta uzun süre kalan ve yumuşak kıvamlı bir çorba yapmak istiyor iseniz kremalı tavuk çorbası harika bir tariftir. Kremalı tavuk çorbası diğer çorbalara göre yapımı biraz daha zahmetli olan bir çorba türüdür. Olur olmaz zamanlarda yapılamayan bir ön hazırlık istememektedir.

Kremalı Tavuk Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Terbiyesi için
Üzeri için
Kremalı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Bu enfes çorbanın yapımı için öncelikle düdüklü tencere içine tavuk göğsü eti ile sekiz bardak su koyun ve tavuk göğsünü haşlayın. Haşlanan tavuğu suyun içinden alarak orta irilikte parçalara didin. Tavuğun suyunu çorbada kullanmak için mutlaka ayırın. Daha sonra soğanı soyarak rondo kullanarak püre haline getirin çorbayı pişireceğiniz tencerenin içine sıvı yağı ile tereyağını eriyene kadar yanmaması için karıştırın. Daha sonraki aşama eriyen yağın içine önceden hazırlamış olduğunuz püre halindeki soğanı da ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Tencere içindeki malzemelerin üstüne unu da ekleyin pembeleşinceye kadar devamlı karıştırın ki yanmasın. Daha sonra tavuk suyunu yavaş, yavaş çorbayı çırpma teliyle karıştırarak ekledim. Eğer kavurma sırasında un topaklaşma yaptıysa el blenderı yardımıyla oluşan topaklanmaları açabilirsiniz.

Önceden haşlamış ve dittiğiniz tavuk göğsü etlerini ilave ederek yaklaşık iki taşım kadar çorbayı kaynatın. Bir sonraki aşama krema, yumurta sarısı, limon suyu, muskat, karabiber ve tuzu geniş bir kâse içinde çatal ile iyice çırpın. Ocakta kaynamakta olan çorbadan kepçe yarımı ile kâse içine devamlı karıştırarak yavaş, yavaş ilave edin. Yapmış olduğunuz bu işlemi iki kez tekrarlayın karıştırarak iki dakika daha kaynatın. Pişen çorbayı ocaktan alarak bir müddet dinlenmeye bırakın. Dinlenen kremalı tavuk çorbasını servis kaselerine paylaştırın çorbanın üstüne ayıkladığınız ve yıkadığınız dereotu ya da maydanozu orta incelikte kıyarak kâse içindeki çorbaların üzerine serpin. Oldukça besleyici ve doyurucu olan kremalı tavuk çorbanız hazır. Çorba sıcak tüketilen bir yemek türü olduğundan kesinlikle sıcak servis yapmalısınız.

Afiyet Olsun.
" } ] }