{ "title": "Kremalı Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/kremali-tavuk(1).jpg", "date": "20.01.2024 15:26:03", "author": "TURGUT KAYNAK", "article": [ { "article": "Kremalı Tavuk, Kremalı tavuk yemeği, yine vazgeçemeyeceğimiz mükemmel bir lezzet. Kremalı tavuk yaparken, kremanın taze olması, tavuğun da taze ve lezzetli olması ve elbette malzemelerin tam olması en önemlisi de katacağınız sevgi çok önemlidir. Genel anlamda da yemek yaparken, lezzetinin iyi olmasını istiyorsanız, mutlaka yemeği isteyerek yapmanız gerekmektedir. İstemeden yapılan yemekte mutlaka bir şeyler eksik olur. Kremalı tavuk, tavuk sevenlerin favorisi halindedir. Kremalı tavuğu kim sevmez ki? Diye sorarsanız, sadece krema sevmeyen, yani süt sevmeyen kişilerin damak tadına uygun değildir. Bunun dışında kremalı tavuk yediden yetmişe her insanın damak tadı için çok lezzetli bir yemektir. Kremalı tavuğun, kalorisine gelecek olursak, kalori bakımından her kremalı yemek ya da yiyecekler gibi bu yemeğinde kalorisi diğer tavuk yemeklerine göre fazladır. Özellikle diyet yapan kişilere kesinlikle önerilmez. Şimdi gelelim çok leziz olan kremalı tavuk yemeği tarifimize, asla unutulmayacak, kesinlikle bir yerlere not alınacak bir tarif, ayrıca acil gelecek olan misafirleriniz için bile çok pratik bir yemektir.

Kremalı Tavuk Malzemeleri
Kremalı Tavuk Nasıl Yapılır?

Kremalı tavuk yapımında, ilk etapta soğanı biraz iri bir şekilde küp-küp doğrayalım, sarımsakları da minik minik doğrayalım, kremalı tavuğu yapacağımız tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyalım, içine doğramış olduğumuz soğanları ilave edip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım, soğanlarımız hafif pembeleşene kadar tavuk göğsünü, yarım ceviz büyüklüğünde küp-küp doğrayıp bir kenarda bekletelim. Hafif pembeleşen, soğanların içine minik minik doğradığımız sarımsakları ve yarım ceviz büyüklüğünde küp-küp doğramış tavuk göğüslerini ve 1 su bardağı suyu ilave edelim, üzerine tuzu ekleyelim, biraz kavurduktan sonra, tavanın ağzını kapatıp, tavukları kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Tavuklar tamamen piştikten sonra, üzerine kremayı, karabiberi ve köriyi ilave edip, kreması da biraz suyunu çekene kadar, kısık ateşte pişirmeye devam edelim. Suyu çekilen yemeğimizi ocaktan alıp servis yapabiliriz. Bu arada, kremalı tavuğun yanına en çok yakışan, süt mısırlı pilavdır.

Afiyet Olsun.
" } ] }