{ "title": "Mangalda Tavuk Sosu", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/mangalda-tavuk-sosu.jpg", "date": "21.01.2024 03:31:42", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Mangalda Tavuk Sosu, Mangal; Türkiye'de mangal kültürü yaygın olması ve baharın gelmesiyle birlikte parklar, bahçeler, sahiller, mesire alanları mangal yapanlarla dolar. Havaların ısınmasıyla beraber piknik yapmayı sevenler vazgeçilmez tutkusu olan ve Türklerin açık havada doğayla baş başa yaptığı etkinliğin başında gelmektedir.

Mangallarla yapılan yiyeceklerin temizlik ve sağlık bilgisi konusundaki sıkıntılarını bir nebze olsun ortadan kaldırmak için mangal sevenler şu önerilere dikkat etmesi gerekmektedir.

Izgara edilen ürünün her tarafının daha hızlı, daha eşit ve daha korunaklı pişmesini sağlayın.

Izgara yaparken güvenlik dikkat edilmesi gereken en önemli kurallardan biridir. Yakacağımız mangal, yanmaz bir zeminde rüzgâr hesap edilerek doğru konumda olmalı. Mangal yakarken giysilerimizin kolayca alev almayacak kumaştan olmasına özen göstermelisiniz. Mangal yakarken kesinlikle sıvı (Benzin, gaz yağı gibi) tutuşturucu kullanmayınız, tehlikelidir. Bu nedenle tutuşturucu küpleri ya da yeni nesil jel tutuşturucular kullanılması uygun olacaktır.

Doğru ısıtma için daha hızlı ısınan kok veya odun kömürü kullanabilir. Ancak briketler daha uzun süre yanar. Tutuşturma her durumda tutuşturma küpleri gibi özel ürünlerle yapılmalıdır. Bu sayede güvenli ve kolay yoldan kor elde edilir.

Mangal yaparken kapalı kapak ya da barbeküler kullanınız, arzu edilmeyen alevlerin veya dumanın oluşmasını önler ve bu sayede bizdeki gibi geleneksel mangallardan farklı ve sağlıklı pişmeyi garanti eder. Özellikle orta büyüklükte ızgara ürünleri, lezzetini kaybetmeden bu sayede yumuşak ve sulu kalır.

Mangalda yapılacak ızgara ürünlerini seçmekte çok önemlidir. Kırmızı et, beyaz et, sebze gibi ürünlerin pek çok farklı lezzetini yakalayabileceğiniz mangallarda, ızgara üzerindeki yiyeceklerin kaliteli olması ve doğru şekilde pişirilmesi gerekmektedir. Izgara yaparken malzemelerin mangala yapışmaması için tavuk, balık gibi benzeri ürünlere yağ sürmeniz ızgaraya yapışmasını önleyecektir. Izgara ürününün her tarafının en iyi şekilde pişmesi için mangal sırasında sık sık çevirmeden sadece bir kez çevirmeye önem veriniz.

Mangal keyfiniz bittiğinde, mangalınızı kesinlikle su ile söndür meyiniz.

Mangallardaki paslardan kurtulmak için yüksek ısı kullanın, mangal keyfiniz sona erdikten sonra mangal ızgaralarını fırçalayın ve gerektiğinde kum benzeri temizleyiciler kullanın.

Bu tavsiyelerden sonra size kaliteli bir mangal için tavuk sosu tarifi vermek uygun olacaktır.

Mangal İçin Tavuk Sosu, Malzemeleri
Izgara için tavsiyemiz tavuk eti olarak, tavuk kanattır, sizler arzu ettiğiniz tavuk etini de kullanabilirsiniz. (Örnek flote, baget, pirzola gibi).

Mangalda Tavuk Sosu Nasıl Yapılır?

Büyükçe derin bir kabın içerisine bütün malzemeleri dökün ve karıştırın ardından kanatları ekleyip tekrar karıştırın. Tavuk kanatlarını iyice sosa bulanmasına dikkat edin. İki saat kadar buzdolabında demlenmeye bırakın. Ardından tavukları mangalda pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }