{ "title": "Mantar Soslu Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/mantar-soslu-tavuk(1).jpg", "date": "18.01.2024 22:37:13", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Mantar Soslu Tavuk, Ülkemizde Akdeniz ve Ege mutfağında oldukça fazla tüketilen mantar soslu tavuk, hazırlanışı kolay oldukça pratik bir lezzettir. Tavuğun baharat ve mantar aroması ile bütünleşmesi sonrasında ortaya çıkan bu lezzet göze ve mideye hitap eden doyurucu bir lezzettir. Özellikle misafirlerimizi ağırlarken ana yemek veya garnitür olarak sunduğumuz mantar soslu tavuğun bugün sizlerle tarifini paylaşacağım.

Mantar Soslu Tavuk Malzemeleri
Mantar Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

Doğrama tahtası üzerine alınan tavuk göğsü postundan ayrılarak kare şeklinde orta boylarda alınarak doğranarak bir kenarda bekletilir. Akabinde havuçlar küp-küp doğranır ve soğanlar halkalar halinde dilimlenerek doğranma işlemi tamamlanmış olur. Biberler ise 2-3 cm büyüklüğünde yatay şekilde doğranır. Akabinde mantarlar ince ince halka şeklinde doğranarak bir su kabının içerisinde 15 dakika kadar bekletilir. Tüm doğrama işlemi tamamlandıktan sonra orta boy bir tava içerisine sıvı yağı koyulur. Kızaran sıvı yağının üzerine önce biberler aktarılır. Akabinde sırasıyla havuç, tavuk göğsü ve soğan eklenir. Soğanların ve mantarın suyunu vermesi ile kısık ateşte yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirilen mantar soslu tavuğun üzerine yarım paket krema dökülerek karıştırılır. Bu arada pişmeye yakın bir tutam karabiber ve tuz eklenir. Pişmesi tamamlanan mantar soslu tavuk bir servis tabağına alınır. Etrafı maydanoz ile süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }