{ "title": "Mantarlı Tavuk Sote", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/mantarli-tavuk-sote(1).jpg", "date": "20.01.2024 04:08:02", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Mantarlı Tavuk Sote, tavuk sotenin vazgeçilmez bir diğer malzemesi de mantardır. Mantarın tavuklara kattığı lezzetin yanında, tüm malzemenin birleşimiyle yüksek besin değerine sahip bir yemeğin ortaya çıkmasını sağlar. Yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Mantarlı tavuk sotenin yanına mevsim salata ve pirinç pilavı çok yakışır. Vaktiniz kısıtlıysa, bu tarifi yaparak menünüzü kolayca oluşturabilirsiniz. Üstelik diyet içine uygun bir tariftir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Mantarlı Tavuk Sote İçin Malzemeleri
Mantarlı Tavuk Sote Üzeri için
Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Mantarlı tavuk sote yapımı için öncelikli olarak tavukların fazla yağları ve derileri ayıklanır. Tavuk seçimi tercihe göre değiştirilebilir. Tavuğun göğüs kısmı kuşbaşı ya da jülyen doğranarak da kullanılabilir. Duru su ile iyice yıkanır ve sularının süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Tavuğun süzülme işlemi esnasında diğer malzemelerin hazırlıkları yapılır. İlk olarak mantar hazırlığı yapılır. Mantarların üzerindeki ince zar soyulur dörde bölünür. Mantarlar tercihe göre ince dilimler halinde de doğranabilir. Diğer malzemeler hazırlanırken mantarların beyazlaması için limonlu suda bekletilir. Kırmızı ve yeşil biberlerin baş kısımları kesilerek tohumları ayıklanır. Biberler boylamasına kesilerek yarım ay şeklinde parmak kalınlığında doğranır. Domateslerin kabukları soyularak küp-küp doğranır. Sarımsakların kabukları soyularak ince ince kıyılır.

Mantarlı tavuk sote yapımı için yapışmaz ve biraz derince bir tava tercih edilmelidir. Tavanın içine biraz sıvı yağ eklenerek tava ocağa alınır. Yağ iyice kızdıktan sonra süzülen tavuklar yüksek ateşte mühürlenir. Daha sonra ocağın altı hafif kısılarak tavukların içerisine önce sarımsaklar daha sonra da suları süzülmüş mantarlar eklenir. Tavuklar ve mantarlar suyunu çekene kadar kavrulur. Daha sonra tavaya biberler ilave edilir. Tüm malzemeler birlikte sotelendikten sonra tuz ve baharatlar eklenir. Küp şeklinde doğranmış domatesler tavukların üzerine dizilerek tüm malzemeler pişmeye bırakılır. Domatesler suyunu çekene kadar pişirme işlemine devam edilir. Mantarlı tavuk sote piştikten sonra ocaktan alınır ve dinlenmesi için beklenir. Servis tabağına alınan mantarlı tavuk sotenin üzeri ayıklanmış ve ince kıyılmış maydanozlar ile süslenerek sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }