{ "title": "Nişastalı Tavuk Göğsü", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/nisastali-tavuk-gogsu.jpg", "date": "20.01.2024 04:15:48", "author": "Nimet Öğüt", "article": [ { "article": "
Nişastalı tavuk göğsü, yaz aylarında çok aranan tatlılar arasında yer almaktadır. Damla sakızını koyulduktan sonra vazgeçilmez bir tatlı olmakta benim için. En kolay tarifler arasında yer alan nişastalı tavuk göğsü tatlısı misafirlerim arasında beğenilmektedir. O halde sizlere nişastalı tavuk göğsünün tarifini vereyim. Şimdiden afiyet olsun.

Nişastalı Tavuk Göğsü İçin malzemeleri
Nişastalı Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Margarin veya tereyağını bir tencerede eritelim. Erittikten sonra unu ve nişastayı ekleyelim. Unun kokusu çıkana dek kavuralım. Un kavrulduktan sonra şekeri ve vanilyayı ekleyelim. Şekeri de iyice karıştırdıktan sonra sütümüzü yavaş yavaş ekleyelim. Sütü ekledikten sonra damla sakızını koyalım. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştıralım. Piştikten sonra mikser yardımıyla çırparak pürüzsüz hale getirelim. Borcam bir tepsiye rondodan geçirdiğimiz çifte kavrulmuş pötibör bisküvilerin yarısını yayalım. Bisküvileri yaydıktan sonra hazırladığımız tavuk göğsünü dökelim. Tavuk göğsünü borcama eşit şekilde dağıtalım. Tavuk göğsünün üzerine kalan bisküvileri yayalım. Soğuması için buzdolabına koyalım. Soğuduktan nişastalı tavuk göğsü servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }