{ "title": "Nohutlu Tavuk Çorbası", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/nohutlu-tavuk-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 09:32:59", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Nohutlu Tavuk Çorbası, Kuru baklagillerden nohut özellikle de kış aylarının en besleyici değerlerinden birisidir. Nohut içermiş olduğu besin değerleri sayesinde bir vücudun bir günlük enerji ihtiyacını karşılar. Örnek vererek tanımlamak gerekir ise nohudun yüz gramında tam üç yüz altmış bir kalori bulunmaktadır. Aynı zamanda nohut 'doğal bir idrar söktürücü' olarak da bilinmektedir. Tohum ve yaprak kısımları kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmektedir. Nohut böbrek kumları içinde oldukça faydalıdır. Özellikle de siyah nohut pişirilip tüketilir ise böbrek kumlarını temizler. Birçok faydasının yanı sıra nohut çeşitli tariflerde de kullanılmaktadır. Nohutlu pilav, etli nohut yemeği, nohut salatası, humus, nohutlu dürüm, yuvalama çorbası, renkli nohut piyazı, çıtır nohut, nohut köftesi, havuçlu nohutlu pirinç pilavı, lebeniye çorbası, nohutlu kısır gibi daha birçok farklı ve birçok çeşitte nohut ile yapılan salatalar, yemekler ve çorbalar vardır. Biz bugün en pratik ve doyurucu olan bir çorba tarifini sizlerle paylaşacağız 'nohutlu tavuk çorbası' hadi başlayalım.

Nohutlu Tavuk Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Terbiyesi İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri İçin Gerekli Malzemeleri
Nohutlu Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk göğsü iyice yıkanıp tuzlu su içinde haşlanmaya bırakılır. Haşlanan tavuk göğsünü tuzlu sudan çıkararak küçük parçalar halinde didilir. Tenceredeki tavuk suyunun üzerine yedi bardak su koyularak kaynatılır. Daha sonra ocakta kaynamakta olan suyun içene pirinç, haşlanmış nohutlar ve küçük parçalar halinde didilen tavuk göğsü ilave edilerek pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilmeye devam edilir. Nohutlu tavuk çorbası için bir diğer aşama terbiyesini yapmak çırpma kabı içerisine yumurta, yoğurt ve un koyularak topak kalmayacak şekilde iyice çırpılır. Çırpılan malzemelerin içine tam bir su bardağı su ilave ederek yoğurtlu karışım inceltilir. Daha sonrasın da yaklaşık bir kepçe kadar çorbanın suyundan koyarak ılınması sağlanır. Hazırlamış olduğunuz terbiyeyi daha sonra azar azar karıştırarak nohutlu tavuk çorbasının içine ilave edilir. Ocak üzerindeki çorba sürekli karıştırılmalıdır ki çorba kesilmesin kaynadıktan sonra eğer gerek görülür ise tuz ve su ilavesi yapılır. Daha sonra iki üç dakika kaynatılan nohutlu tavuk çorbası ocaktan indirilir. Hazırlamış olduğunuz çorbanın üstüne ister servis sırasında isterseniz de çorbanın tamamına nane, pul biber ve tereyağını kızdırıp dökebilirsiniz. Bu tamamen size kalmış bir işlem nasıl severseniz öyle yapın. Yapmış olduğunuz nohutlu tavuk çorbasını sıcak olarak servise sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }