{ "title": "Patatesli Tavuk Sote", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/patatesli-tavuk-sote(2).jpg", "date": "19.01.2024 21:07:49", "author": "merve gündoğdu", "article": [ { "article": "
Patatesli Tavuk Sote Tarifi, içinde tavuk, patates, domates, sivri biber karışımından oluşan bir ana yemektir. Tarifte soğan var ancak isteğe bağlı olarak eklemeyebilirsiniz. Bu tarifimizde soğan vardır. Ayrıca bu yemeği yaz aylarına taze sebze kullanarak yaptığınızda daha lezzetli olacaktır. Kış aylarında ise dondurulmuş ya da konserve sebze kullanabilirsiniz. Bu güzel yemeğimizi güzel bir pirinç pilavı ve cacıkla servis edebilirsiniz.

Kaç kişilik: 4-6, Hazırlama: 20 dakika, Pişirme: 1 saat

Patatesli Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeleri
Patatesli Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle kasaptan ya da marketten aldığımız derisi yani yağı alınmış tavuk göğüsleri kuşbaşı biçiminde doğranıp, yıkanır. Bu işlemi yapıp bir kenara koyduktan sonra patatesi de kare biçiminde doğrayarak nişastasını almak için bir kap içinde suda bekletiniz. Daha sonra bol su ile yıkayınız. Daha sonra orta boy bir soğanı yemeklik doğrayınız. Doğradığımız soğanları genişçe orta boy bir tencereye koyup, üzerine iki yemek kaşığı margarin ya da tereyağı koyunuz. Soğanlar pembeleşinceye dek kavurmaya devam ediniz. Daha sonra kuşbaşı şeklinde doğranmış olan tavuk etlerini ekleyiniz. Bu işlemden sonra ocağın altını kısınız. Tencerenin kapağını kapatıp etlerin suyunu salıp, çekmesini bekleyiniz. Suyunu çok çekmesini beklemeden bir tatlı kaşığı yardımı ile iki kaşık domates salçasını, isteğe bağlı olarak bir tutam pul biber, bir tutam karabiber ve damak tadınıza göre tuzu ekleyip, karıştırınız. Malzemeleri karıştırdıktan sonra kare biçiminde doğranmış patatesleri, birkaç parçaya böldüğünüz sarımsakları ekleyiniz. 15 dakika kadar tencerenin ağzı kapalı bir şekilde pişiriniz. Daha sonra hazırlanan malzemeyi bir fırın kabına boşaltınız ve önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırına atınız. 30 dakika kadar pişirdikten sonra uzun olarak kesilen sivri biberleri diziniz ve tekrara fırına atınız. Biberler kızarana kadar pişiriniz. Ayrıca patates çabuk su çeken bir besin olduğundan dolayı fırına koymadan önce su eklemesi yapabilirsiniz. Son olarak fırından çıkarılan yemeği servise hazır hale getirebilirsiniz. Deneyecek kişilere şimdiden afiyet olsun.
" } ] }