{ "title": "Patatesli Tavuk Yemeği", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/patatesli-tavuk-yemegi.jpg", "date": "21.01.2024 22:20:13", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Patatesli Tavuk Yemeği, mideye oturmayan ve yemek sonrasında hazımsızlık çektirmeyen bir tavuk yemeği yapmak istiyor iseniz bu enfes tarifi deneyebilirsiniz. Patates ve tavuğun ayrı, ayrı müthiş tatları var ama ikisi bir arada olunca lezzeti katlanarak dahada müthiş bir hale geliyor. Vücut ihtiyacı olan et ile sebzeyi aynı anda karşılamış oluyor. Bir de bu yemek içine kurutulmuş domates ile biber salçası da eklendiğinde vitamin değeri ve lezzeti iki katına çıkıyor. Genelde herkesin bayılarak yediği patates ve tavuğu bir araya getirerek yemek olarak kalabalık ortamlarda tercih edebilirsiniz. Oldukça pratik ve kolay bir çözümdür aynı anda iki vitamin deposunu da bir tencere içinde pişirebiliyorsunuz. Ancak aynı anda pişen patates ve tavuğun püf noktaları nelerdir bilmek gerekir. Bu yemeğin bilinmesi gereken en önemli püf noktası, iri bir şekilde doğranmış patateslerin büyük bir tencerenin dibine, tavuk etlerini ise patateslerin üstüne yerleştirmektir.

Patatesli Tavuk Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
Patatesli Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır?

Patatesli tavuk yemeği için öncelikle tavukların içinde bulunan pıhtılaşmış kanları iyice temizleyin. Temizlediğiniz tavukları bir güzelce yıkayın istediğiniz miktarda kullanacağınız patateslerin kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz patatesleri tavukların altında erimeyecek kadar iri şekilde doğrayın. Bu enfes yemek için bir sonraki aşama sarımsak ve soğanı yan şekilde doğramak ve patateslerin içine eklemek soğan sevmeyen kişiler koymayabilir. Daha sonra yemeği yapacağınız tencerenin içine ilk olarak kurutulmuş domatesler, yeşil biberler ile iri doğranmış patatesler koyularak üstüne kuru nane, tuz, kekik, pul biber ve eritilen salçanın üçte ikisi ve son olarak da yağı ekleyin. Tencereye patatesler ile aynı hizada olacak şekilde su koyun daha sonra patateslerin üstüne tavukları dizin dizdiğiniz tavukların üzerine de su ile eritilen salçanın üçte birini koyun. Tencerenin kapağını kapatın yemeği pişirmeye bırakın su kaynamaya başladığında tencerenin altını kısın. Eğer cam kapaklı bir tencere içinde yemeği yapıyor iseniz pişen yemeği daha iyi gözetlersiniz. Pişen yemeğin kapağını durmadan açmayın ki buhar çıkmasın ve tavuklar iyice pişe bilsin. Tavuk etlerinin piştiğinden iyice emin olduktan sonra bir kürdan kullanarak tavuğun pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Tavuklar suyunu çekerek iyice piştikten sonra yemeği en az on beş dakika kadar dinlenmeye bırakın. Enfes patatesli tavuk yemeğiniz hazır servis sırasında tabağın üstüne yemeğin oldukça faydalı suyundan gezdirir iseniz yemeğin lezzeti ve görüntüsü oldukça güzel olacaktır.

Afiyet Olsun.
" } ] }