{ "title": "Patatesli Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/patatesli-tavuk(2).jpg", "date": "20.01.2024 07:24:58", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Patatesli tavuk, sevilen tavuk yemeklerinden biridir. Hem fırında hem güveçte hem de fırın poşetinde yapılan bir tariftir. Oldukça lezzetli olan bu tarif hem ekonomik hem de pratik bir yemek tarifidir. Akşam yemekleri için vazgeçilmez bir tariftir. Ani gelen misafirlerinize hemen kolay ve lezzetli yemek yapmak istersiniz ilk başvurmanız gereken tariflerden biridir. Yanına bir de pilav ya da makarna yaparak çok güzel bir akşam yemeği menüsü hazırlamış olursunuz. Kızarmış bir lezzet istiyorsanız direk fırın kabında yapmanız gerekir. Üstü açık bir şekilde pişirirsiniz fakat kızarmış istemiyorsanız güveç de ya da fırın poşeti kullanarak yapabilirsiniz ya da tencerede haşlama şeklinde de yapabilirsiniz, bu lezzetli yemeğin tarifine bakalım.

Patatesli tavuk yapımı için gerekli malzemeler
Patatesli tavuk yapımı, patatesli tavuk yemeğini fırında yapmak bence çok daha lezzetli olur. Tabi bu damak tadına kalmış bir durumdur. Siz aynı tarife göre güveçte ya da tencerede yapabilirsiniz. Yemeğin yapımı için patates, soğan ve sarımsaklar soyulur ve güzelce yıkanır. Yıkanan sebzeler isteğe bağlı şekilde doğranır. Fakat aynı boyutta olması eşit pişmesi için önemlidir. Doğranan sebzeler fırın tepsisine dizilir. Bir paket tavuk pirzola sebzelerin üzerine dizilir. Ardından tavuk baharat harcı, salça tuz ve sıvı yağ bir kapta iyice çırpılır. Bir su bardağı da su eklenerek tekrar çırpılır ve tepsinin her tarafına dökülür. Fırın iki yüz dereceye ayarlanarak fırına verilir ve elli dakika kadar pişirilip fırın kapatılır. Fırının sıcağında yarım saat kadar dinlendirilir ve ardından çıkarılıp servis edilir.
" } ] }