{ "title": "Patlıcanlı Tavuk Sarma", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/patlicanli-tavuk-sarma.jpg", "date": "19.01.2024 21:41:57", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Patlıcanlı Tavuk Sarma, patlıcan sevenler için farklı bir yemektir. Yapımı biraz zahmetli ama tadı bir o kadar lezzetli. Kırmızı et tüketemeyenleri için patlıcanlı tavuk sarma bulunmaz nimet sayılır. Patlıcanlı tavuk sarma özellikle yaz mevsiminde çok tüketilmekte. Patlıcanlı tavuk sarma bostan patlıcanı ile yapıldığında tadı daha lezzetlidir.

Patlıcanlı Tavuk Sarma
Patlıcan Tavuk Sarma

Patlıcanları uzun şeritler halinde kesin ve yarım saat kadar suda bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp kâğıt havlu yardımı ile kurulayın. Daha sonra bir derin bir tencerenin içine sıvı yağı koyup ocakta yağı ısıtın. Önceden yıkamış olduğumuz domatesleri yağın içine rendeleyin ardında tuz, sarımsak ve sirkeyi ilave edin. Yaklaşık olarak 15 dakika kadar orta pişirin. Ayrı bir tavaya sıvı yağ ekleyip patlıcanları yağda kızartmaya başlayın. Kızartmış olduğunuz patlıcanları kâğıt havlunun üzerine alın. Patlıcanlar yağını bırakırken biberleri küçük bir şekilde doğrayın.

Doğrama işlemi bitikten sonra tavuk göğsünü düdüklü tencereye koyun tuz ve iki domates ile haşlamaya bırakın. Haşlanmış olan tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın. Bütün malzemeleri hazırladıktan sonra bir patlıcan şeridinin içine bir parça tavuk ekleyip etrafı kapanacak şekilde sarın. Bütün patlıcanları bu şekilde sarın. Sarma işlemi bittikten sonra patlıcanların üzerine yeşil biber bir adet çeri domates koyup kürdan yardımı ile sabitleyin. Biraz yağlamış olduğumuz fırın tepsisine patlıcanları dizin ve daha önce yapmış olduğumuz sarımsaklı domates sosunu gezdirin. Daha önce 150 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 45 dakika kadar pişirin. Patlıcan tavuk sarma piştikten sonra uzun bir servis tabağına dizin maydanoz ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }