{ "title": "Pirinçli Tavuk Çorbası", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/pirincli-tavuk-corbasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 06:20:40", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Pirinçli tavuk çorbası, Çorba yemek masalarının olmazsa olmazıdır. Özellikle soğuk kış aylarında her yemek masasının baş köşesinde kendisine mutlaka yer bulmaktadır. Bir çoğumuz çorbayı öğün yemeği olarak tüketsek de bir çoğumuz da akşam yemeklerinde başlangıç yemeği olarak tüketmektedir. Birçok bitkiden, sebzeden, tahıldan ve et ürünlerinden çorbalar hazırlayıp tüketebiliriz. Örneğin pirinçli tavuk çorbası gibi. Pirinçli tavuk çorbası biz yetişkinler, ek gıdaya başlamış bebeklerimizin ve gelişim çağında olan çocuklarımızın sıkça tüketebileceğimiz besin değeri oldukça zengin bir çorbadır. Soğuk kış aylarında soğuk algınlığına balı birçok hastalığa karşı bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir. Tavukta bulunan protein değeri sayesinde bebeklerimizin hem zihinsel hem de bedensel gelişimi için oldukça faydalıdır. Ayrıca misafirlerimiz için hazırladığımız çık bir yemek masasına oldukça yakışacak çorbalar arasında yer almaktadır. Benim evimde sıklıkla hazırladığım ve minik kızımın severek tükettiği bu enfes çorbanın tarifini sizlerle paylaşıyorum ve demenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Defalarca denenmiş ve tadına bakan herkes tarafından bolca övgü almış bir tariftir. Sizde sevdikleriniz için pirinçli tavuk çorbasını en lezzetli hali ile hazırlamak isterseniz tarife uymanız yeterli olacaktır.

Pirinçli tavuk çorbası için gerekli malzemeler
Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuğu göğüs olarak kullanacak isek bol suda yıkayıp düdüklüye yerleştiriyoruz. Eğer tavuğun budunu kullanacak isek derisinden ayırıp bol suyla yıkayıp düdüklüye yerleştiriyoruz. Hazırladığımız tavuğun üzerine 1,5 litre su koyup haşlamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 15 20 dakika haşladığımız tavuğu ocaktan indirip düdüklünün havasını alarak açıyoruz. Daha sonra haşlanan tavuğu sudan çıkartıp tavukları bir kenara alıyoruz.

Tavukları haşladığımız suyu tel süzgeçten geçirip derince bir tencereye alıyoruz. Kaynayan tavuk suyunun içerisine yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ekliyoruz. Ardından tavuk suyunun içerisine eklediğimiz pirinci yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz. Ardından tavukları minik minik parçalıyoruz. Daha sonra çorbanın içerisine ekliyoruz. Çorba ocakta kaynarken biz kıvamı için terbiyesini hazırlıyoruz.

Küçük bir kâsenin içerisine bir adet yumurta sarısını bir limon suyunu ve iki yemek kaşığı unu koyup iyice çırpıyoruz. Bir miktar soğuk su ve bir miktar çorbanın suyu ile iyice çırptığımız terbiye sosunu yavaş yavaş çorbanın içerisine ekliyoruz. Sosu eklerken çorbayı kesilmemesi için karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız çorba bir taşım daha kaynatıp tuzunu ekliyoruz ve ocaktan indiriyoruz. Çorbamız dinlenirken biz üzerine sos hazırlıyoruz.

Sos için küçük bir tavaya tereyağı, kuru nane ve karabiberi ekleyip kısık ateşte hafifçe kavuruyoruz. Hazırladığımız sosu çorbanın içerisine ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız çorbadan bir kepçe sık bir servis kasesine alıp sıcak olarak servis yapabiliriz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }