{ "title": "Poşette Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/posette-tavuk.jpg", "date": "21.01.2024 18:17:15", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Poşette tavuk, pratik ve lezzetli bir yemek arayanlar için mükemmel bir tercih olacaktır. Aniden gelen misafirler için, iş dönüşü kolaylıkla hazırlanabilecek bir yemek tarifidir. Hiç yemek yapmayı bilmeyenler, öğrenciler poşette tavuğu kolaylıkla yapabilir. Haşlama ya da kızartma tavuktan hoşlanmayanlar için poşette tavuk alternatif bir seçenek olabilir. Zor anların kurtarıcı yemeği, çocukların ve büyüklerin beğeniyle yiyeceği, sofraları süsleyen poşette tavuk nasıl yapılıyor gelin hep birlikte göz atalım.

Poşette tavuk için gerekli malzemeler
Poşette tavuk nasıl yapılır?

Tüm tavuk güzelce yıkanır. Şayet üzerinde tüyler mevcutta ocakta tütsüleyerek tüyleri yakılır. Yıkanan tavuk bir kenara alınarak suyu süzdürülür. Tavuk suyunu attıktan sonra havlu kâğıtla kurulanır. Patateslerin kabukları soyulup elma dilimi şeklinde doğranır. Arpacık soğanların kabukları soyulur. Havuçların kabukları soyulduktan sonra halka şeklinde doğranır. Sarımsaklar soyulur. Çarliston biberler yıkanır ve büyüklüğünde göre ikiye bölünür. Hazırlanan malzemelerin tümü çukur bir kabın içine alınır. Üzerine kekik, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenerek harmanlanır. Kurulanan tavuğun her tarafına eşit gelecek şekilde tuz ve salça sürülür.

Fırın poşetine 1 yemek kaşığı un dökülür ve ağzı kapatılarak sallanır. Bu şekilde unun poşetin her tarafına yayılması sağlanır. Poşetin içine önce hazırlanan tavuk yerleştirilir. Tavuk tercihe göre birkaç parçaya da bölünebilir. Ardından doğranarak hazırlanan malzemelerin tümü poşete doldurulur. Poşetin ağzı içerisinde bulunan aparatıyla sıkıca kapatılır. Hazırlanan poşet fırın tepsisine alınır ve üst tarafından bir kürdan yardımıyla delikler açılır. Fırın 200 dereceye ayarlanıp, ısıtılır. Hazırlanan yemek fırına atılır. Yemeğe eklenen sebzeler pişene ve tavuk kızarana kadar fırınlanır. Yaklaşık 1 saat içinde yemek servis için hazır olacaktır. Ancak süre kullanılan fırına göre değişiklik gösterebileceğinden kontrollü pişirilmelidir. Tavuk kızarıp, sebzeler yumuşadıktan sonra yemek fırından alınır. Fırın alındıktan sonra poşet uygun bir servis tabağına açılır. Tercihe göre yanında pirinç ya da bulgur pilavı ve ayranla sıcak olacak şekilde servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }