{ "title": "Sebzeli Tavuk Haşlama", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/sebzeli-tavuk-haslama.jpg", "date": "20.01.2024 12:12:24", "author": "teslime tuglu", "article": [ { "article": "Sebzeli Tavuk Haşlama: Şu zaman kimse kolay kolay evine kırmızı et alamıyor. Tamam kırmızı et kadar olmasa da beyaz et yani tavukta güzel bir besin kaynağıdır. Hem lezzetli hem de iştahla tüketebileceğimiz kolesterol oranı düşük sağlıklı bir yiyecek türüdür. Yapımı kolay evdeki malzemelerle fazla bir uğraş ve masraf gerektirmeden severek yapıp tüketeceğimiz sağlıklı bu yemeği hepinize tavsiye ederim. Şimdi tarifine geçelim. Hadi hanımlar kolay gelsin.

Sebzeli Tavuk Haşlama Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Düdüklü tencereye tavuğumuzu koyup üstüne kekik, karabiber, kırmızı biberi koyup 15 dakika haşlayalım. Patatesi soyalım, biberleri ve havucu doğrayalım, biberleri de çok ince olmayacak şekilde doğrayalım. Tencerenin kapağını açıp sebzeleri ve bezelyeyi haşlanmış tavuğun üzerine döküp 25 dakika daha pişirelim.

Servise hazırdır. Afiyetle yiyelim.
" } ] }