{ "title": "Sebzeli Tavuk Yahni", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/sebzeli-tavuk-yahni.jpg", "date": "20.01.2024 14:17:18", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Sebzeli tavuk yahni; Bir çoğumuz vitamin değerinden dolayı çocuklarımıza ve sevdiklerimize sıkça tavuk pişirir ve yedirmeye çalışırız. Kimimiz kırmızı etten daha çok sevdiğinden dolayı tercih ederken kimimiz de kırımız etin fiyatı ile karşılaştırıp tavuk etini tercih eder. Nedeni ne olursa olsun tavuk çok tercih edilen ve bol miktarda tüketilen bir besindir. Sıkça tavuk tüketenler için acaba bugün nasıl pişirsem sorusu da kaçınılmaz oluyor. Tavuğu sürekli fırında, ızgara veya kızartma ile tüketmekteyiz. Fakat halkama veya sebzeli tavuk yahni yaparakta istenilen lezzete ulaşabiliriz. Üstelik içerisine eklediğimiz sebzelerle birlikte hem bol vitaminli hem de besleyici bir yemek elde etmiş oluruz. Ayrıca ek gıdaya başlamış olan çocuklarımız içinde iyi bir alternatiftir. Tereyağlı bulgur veya pirinç pilavı eşliğinde servis edildiğinde de asla karşı konulmaz. Bir çoğumuzun zaten bildiği ve sıkça tükettiği sebzeli tavuk yahnisini daha önce hiç tatmamış olanlarda bulunmaktadır. Benim çocuklarıma sıklıkla yapmış olduğum sebzeli tavuk yaniyi daha önce hiç yapmamış ve tatmamış olanlar için paylaşıyorum umarım dener ve beğenirsiniz.

Sebzeli tavuk yahni için gerekli malzemeler
Sebzeli tavuk yahni nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir tencerenin içerisine zeytinyağını ve salçayı ekliyoruz. Salçayı kaymadan kavurup içerisine yıkayıp uzunlamasına ince ince kıydığımız tavukları ekliyoruz. Bir miktar karıştırarak kavurduğumuz tavukların içerisine kabuklarını soyduğumuz arpacık soğanları bütün olarak ekleyip tencerenin ağzını bir müddet kapatıp altını kısıyoruz. Bu şekilde bir miktar pişerken biz diğer sebzeleri hazırlıyoruz. Öncelikle tüm sebzeleri bir güzel yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Patlıcanı ince zebra çizgileri şeklinde soyuyoruz. Daha sonra patatesleri, havuçları, patlıcanları ve kabakları uzun uzun ve iri iri doğrayıp bir miktar pişirdiğimiz tavukların içerisine ekliyoruz. Daha sonra üç diş sarımsağın kabuğunu soyup halka şeklinde dilimleyip ekliyoruz. İçerisine pul biber, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırdığımız sebzeli tavuk yahniyi sebzeler sulanıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Sebzeler suyunu çektiğinde sıcak suyu ilave edip bir 10 dakika daha pişiriyoruz. Pişirdiğimiz yemeğin altını kapatıp bir müddet dinlendiriyoruz. Dinlendirdiğimiz sebzeli tavuk yahniyi suyu ile şık bir sunum tabağına alıp pilav ve salata eşliğinde servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }