{ "title": "Sebzeli Tavuk Yahni", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/sebzeli-tavuk-yahni.jpg", "date": "20.01.2024 14:17:18", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Sebzeli tavuk yahni; Bir çoğumuz vitamin değerinden dolayı çocuklarımıza ve sevdiklerimize sıkça tavuk pişirir ve yedirmeye çalışırız. Kimimiz kırmızı etten daha çok sevdiğinden dolayı tercih ederken kimimiz de kırımız etin fiyatı ile karşılaştırıp tavuk etini tercih eder. Nedeni ne olursa olsun tavuk çok tercih edilen ve bol miktarda tüketilen bir besindir. Sıkça tavuk tüketenler için acaba bugün nasıl pişirsem sorusu da kaçınılmaz oluyor. Tavuğu sürekli fırında, ızgara veya kızartma ile tüketmekteyiz. Fakat halkama veya sebzeli tavuk yahni yaparakta istenilen lezzete ulaşabiliriz. Üstelik içerisine eklediğimiz sebzelerle birlikte hem bol vitaminli hem de besleyici bir yemek elde etmiş oluruz. Ayrıca ek gıdaya başlamış olan çocuklarımız içinde iyi bir alternatiftir. Tereyağlı bulgur veya pirinç pilavı eşliğinde servis edildiğinde de asla karşı konulmaz. Bir çoğumuzun zaten bildiği ve sıkça tükettiği sebzeli tavuk yahnisini daha önce hiç tatmamış olanlarda bulunmaktadır. Benim çocuklarıma sıklıkla yapmış olduğum sebzeli tavuk yaniyi daha önce hiç yapmamış ve tatmamış olanlar için paylaşıyorum umarım dener ve beğenirsiniz.