{ "title": "Sebzeli Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/sebzeli-tavuk(1).jpg", "date": "19.01.2024 13:01:08", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Sebzeli Tavuk; Tavuk kırmızı ete oranla hem daha sağlıklı hem de ekonomik olan bir çeşittir. Yüzlerce farklı tavuk yemeği tarifi vardır. Hafif ve kalorisi düşük yemekler tercih edenler için, sebzeli tavuk tarifini sizinle de paylaşmak istedim. Denemenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Sebzeli Tavuk Malzemeleri
Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavukları yıkayıp, küp-küp doğruyoruz. Geniş bir borcamın için koyuyoruz. Daha sonra soğanları halka şeklinde doğrayarak, tavukları ekliyoruz. Biber ve domatesleri de halka doğrayıp, ilave ediyoruz. Bir kâsenin içerisine sıvı yağ ve salçayı koyup, baharatları ekliyoruz. Sos haline getirdikten sonra, sebzeli tavuk karışımına ekliyoruz. İyice harmanladıktan sonra, sarımsakları da doğrayıp serpiştiriyoruz. Borcama eşit olarak yaydıktan sonra, tereyağını üzerine koyup, önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyuyoruz. Piştikten sonra pilav veya yoğurtla servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }