{ "title": "Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/sehriyeli-tavuk-suyu-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 15:42:10", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba, bu enfes çorba yemek öğünleri içinde en çok beğenilen ve en çok tercih edilen çorba çeşitlerinden bir tanesi de tavuk suyu çorba çeşitleridir. Birçok farklı çeşidi yapılan tavuk suyu çorbaları faydalı olmakla beraber özellikle de kış aylarında içildiği zaman birçok hastalığın önüne geçmektedir. Bütün yemek öğünlerinde mutlaka içilmesinde fayda olan çorba türlerinden bir tanesi olan tavuk suyu çorba çeşitlerinden bir tanesi de 'şehriyeli tavuk suyu' çorbasıdır. Bu enfes ve oldukça faydalı olan çorba tarifini sizlerle paylaşmak istedik. Öncelikle şehriye ve tavuk suyu ile yapılan bu çorba tarifi için gerekli olan malzemeleri sıralayalım ve sonrasında da çorbanın yapımına başlayalım.

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?

Bu enfes çorbanın yapımı için öncelikle tavuk butlarını iyice yıkayarak haşlamak için bir tencereye alın. Daha sonra tavuk butlarının üstüne üç su bardağı ilave edin butların haşlanması için tencereyi ocağa koyun. Butların haşlanma işlemi bittikten sonra ocaktan indirin tencereden butları çıkararak etleri kemik kısımlarından ayırın. Ayırdığınız etleri küçük parçalara halinde didin. Küçük parçalar halinde didiklediğiniz tavuk etini daha sonra kullanmak için bir kenara alın. Daha sonraki aşama şehriyeli tavuk suyu çorbasının sosunu yapmak çorbayı yapmak için kullanacağınız orta boy tencere içine tereyağını koyarak eritin. Eriyen tereyağı içine unu da ekleyerek unun rengi hafif dönene kadar biraz kavurun. Kavrulan unun içine sıvı yağını da ilave ederek iyice karıştırın. Daha sonra üstüne tavuk suyu ile normal çeşme suyunu koyun içine tuzunu da atarak kaynamaya bırakın. Kaynama işlemi biten sosun içine önceden didiklemiş olduğunuz tavuk budu eti ile tel şehriyeyi ilave edin. İsteğe bağlı arpa şehriyede kullanabilirsiniz. Ocak üzerindeki çorbayı yaklaşık on beş, yirmi dakika kadar pişirmeye devam edin. Çorba pişer iken çorbanın üstü için gerekli olan sosu hazırlamak için küçük boy bir tava içine tereyağını koyarak yağı yakmadan eritiyoruz. Eriyen haldeki tereyağın içine kırmızı pul biberi ile kuru naneyi ekleyerek iyice karıştırın. Hafifçe kızdırdığınız sosu ocaktan indirin pişen çorbayıda ocaktan alarak içine hazırladığınız sosu ekleyin. Sosu eklenen çorbayı şöyle hafifçe karıştırın. Şehriyeli tavuk suyu çorbası pişirme işlemi bitmiştir bu oldukça lezzetli ve şifa deposu çorba çeşidi artık servise hazır bir hale gelmiştir. Hazırlamış olduğunuz çorbayı misafir ve ailenize ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }