{ "title": "Tavada Tavuk", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavada-tavuk.jpg", "date": "19.01.2024 11:25:13", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "
Tavada tavuk, sevilen tavuk yemekleri çeşitlerindendir. Kolay ve pratik bir tavuk yemeğidir. Yanına çorba, pilav ve salata ile servis edilerek çok güzel menüler hazırlanabilir. Hem pratik hem ekonomik hem de lezzetli bir yemek tarifidir. Tavada tavuk için istediğiniz tavuk çeşidini kullanabilirsiniz. Pirzola, kanat, incik ya da göğüs hepsi de tavada pişirmeye uygundur. Fakat küçük parçaların pişirmesi çok daha hızlı ve pratik olur. Bu nedenle tavuk kanat ya da göğüs tercih ederseniz daha kolay ve kısa süre de pişirebilirsiniz. Şimdi bu lezzetli tarife bakalım.

Tavada tavuk yapımı için gerekli malzemeler
Tavada tavuk nasıl yapılır?

Tavada tavuk yapımı için ilk olarak tavuk eti kuşbaşı ya da jülyen doğranır. Etler bir tavaya alınır. Mümkün ise tava seçimi yapışmaz bir tava olmalıdır. Etler tavaya alınıp ocağa alınır. Suyunu salıp çekene kadar haşlanır. Ardından sıvıyağ ilave edilir. Sıvı yağ ile tavuk etleri iyice kızartılır. Tavuklar kızarınca tuz ve baharatlar atılarak ocağın altı kapatılır. Baharatların iyice karışması için iyice karıştırılır ve ardından servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }