{ "title": "Tavuk Biftek", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-biftek.jpg", "date": "21.01.2024 13:58:39", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Tavuk Biftek, Etli yemekler herkesin severek tükettiği bir yemektir. Etli yemekler hemen hemen her mutfakta yapılır ve sevilerek tüketilir. Özellikle tavuk etinden yemek çok yapılır. Ama tavuk etinde dikkat etmemiz gereken bir kural vardır. Tavuğun taze ve organik olması lazımdır. Organik ve taze tavuk hem çok lezzetli olur hem de sağlıklı oluyor.

Siyah ette olduğu gibi tavuk etinin de çeşitli yerleri vardır ve buralardan değişik yemekler yapılır. Tavuğun budu, bonfilesi, bifteği ve kanadı bunların çeşit çeşit yemekleri yapılır. Biz bugün çok lezzetli olan tavuk biftek yemeği yapalım. Yapılması çok kolay ve pratik bir tariftir. Üstelik her damağa da hitap ediyor.

Fırında tavuk biftek tarifi için gerekli malzemeler
Fırında tavuk biftek nasıl yapılır?

İlk önce sosunu hazırlayalım. Sosu için yoğurt, karabiber, kimyon, yedi türlü, kimyon, tuz ve zeytinyağını çırpalım. Sonra bu sosu tavuk bifteğin üzerine dökelim ve harmanlayalım. Daha sonra bir saat dinlendirelim, baharatlar ile bifteğimiz kıvama gelsin. Bifteğimiz dinlenirken bizde sebzesini hazırlayalım.

Patateslerin kabuklarını soyup doğrayalım, biberleri çekirdeklerinden ayırıp ufak ufak doğrayalım. Domatesleri halka şeklinde dilimleyelim. Daha sonra dinlendirdiğimiz biftekleri dolaptan alalım, sonra bir fırın tepsisi alalım sırası ile önce patatesleri, sonra tavuk bifteği, biberi ve domatesi fırın tepsisinin içine dizelim. Sonra en üstüne tuz ve salçayı suyun içinde eriterek üzerinin her yerine gelecek şekilde dökelim. Daha sonra 200 derecelik fırında yaklaşık bir saat kadar pişirelim. Piştikten sonra fırından alıp, pilav ile servis yapalım.
" } ] }